Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

To διπλασιασμό της τιμής του νερού στη Λιβαδειά καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση»


Το δημοτική αρχή Λιβαδειάς καταγγέλλουν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καθώς επίσης και τον εκπρόσωπο του Ε.Κ. στη διοίκηση της ΔΕΥΑΛ υποστηρίζοντας ότι διπλασίασαν τα τιμολόγια της ύδρευσης

«Η ΔΕΥΑΛ με την με αριθμό 11/2012 απόφασή της, αποφάσισε ομόφωνα, δηλαδή ακόμα και με την ψήφο του εκπροσώπου του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, να αναπροσαρμόσει τα τιμολόγια ύδρευσης των νοικοκυριών της Λιβαδειάς», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην καταγγελία τους ο Νώντας Κοτσικώνας και ο Πέτρος Αρκουμάνης κάνοντας παράλληλα λόγο για εμπαιγμό διότι όπως λένε «ενώ το σκεπτικό της απόφασης αυτή παραπέμπει σε μείωση, τελικά αποφασίζεται ο διπλασιασμός των τιμολογίων ύδρευσης».

Ακολούθως επισημαίνουν ότι για πραγματική κατανάλωση νερού ανά τρίμηνο αποφασίστηκε ότι: «από 1-30 μ3 από 0,1310 ευρώ αυξάνεται σε 0,2620 ευρώ, από 51-100 μ3 από 0,4930 ευρώ αυξάνεται σε 0,9860 ευρώ και πάνω από 100 μ3 από 0,5910 ευρώ αυξάνεται σε 1.1820 ευρώ».

Στη συνέχεια σημειώνουν ότι ο δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής που είχε υποσχεθεί μείωση και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Σεραφείμ Λαμπριτζής σε σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ. παραπληροφόρησαν το σώμα και ότι «δεν είχαν το σθένος να πουν την αλήθεια, ότι δηλαδή διπλασιάζουν την αξία της κατανάλωσης νερού ανά μ3, αλλά υποκριτικά μίλησαν για δήθεν ελάχιστη έως ανύπαρκτη μείωση».

Παράλληλα τονίζουν ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει καταγγείλει της λειτουργία της ΔΕΥΑΛ με «ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια» και ότι «θεωρεί το νερό εμπόρευμα και όχι δημόσιο αγαθό» ενώ κάνουν επίσης γνωστό ότι ο συνδυασμός τους έχει προτείνει «τη μείωση όλων των τιμολογίων της ΔΕΥΑΛ (ύδρευσης, αποχέτευσης κ.λ.π.) κατά 50% τουλάχιστον, όσο έχει μειωθεί το λαϊκό εισόδημα τα τελευταία δύο χρόνια, από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) κατ’ επιταγή της Τρόικας».

Επίσης δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν ότι το κόστος λειτουργίας της ΔΕΥΑΛ έχει μειωθεί σημαντικά, «λόγω των περικοπών κατά 53% των μισθών των εργαζομένων της, ενώ αναμένεται και νέα μείωση μισθών» και ότι τα έσοδα της δημοτικής επιχείρησης θα αυξηθούν σημαντικά, «με την επέκτασή της στους πρώην Δήμων Κορώνειας, Δαύλειας, Χαιρώνειας και της Κοινότητας Κυριακίου και το αντίστοιχο χαράτσωμα των κατοίκων αυτών».

Ειδική αναφορά κάνουν στο Εργατικό Κέντρο και τον εκπρόσωπό του Γιώργο Καρβούνη στο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λιβαδειάς.

«Καταγγέλλουμε – αναφέρουν χαρακτηριστικά – τη διοίκηση της ΔΕΥΑΛ και ειδικά τον εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, που έχει εκλεγεί με την ΠΑΣΚΕ και εμφανίζεται πλέον και αυτός ως διαφοροποιημένος και «αντιμνημονιακός», αλλά στηρίζει την ψήφο του τις επιταγές του Μνημονίου».

Καταλήγοντας σημειώνουν ότι «η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ, εκμεταλλευόμενη και το αντιλαϊκό θεσμικό καθεστώς (Καλλικράτη), ενεργεί ως γρανάζι της Κεντρικής Διοίκησης, ταυτισμένη απόλυτα με τις βαθιά αντιλαϊκές επιλογές της» και καλούν το λαό της Λιβαδειάς σε «οργανωμένη αντίδραση» ενώ δεν παραλείπουν να ζητήσουν την παραίτηση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ. Πηγή www.tabloid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: