Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Τί σημαίνει για τον αγροτικό τομέα και τους συνεταιρισμούς η προγραμματική συμφωνία των τριών


Ο εκσυγχρονισμός και η εξυγίανση των συνεταιρισμών, σε συνδυασμό με ευνοϊκά μέτρα , όπως η μείωση ΦΠΑ για αγροτικά εφόδια, σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στην πρόταση της κυβέρνησης για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και το οποίο αποτελεί το κείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
Πιο αναλυτικά όσον αφορά στον αγροτικό τομέα, προβλέπεται μείωση στο συντελεστή ΦΠΑ για αγροτικά εφόδια, σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, σε χαμηλά κλιμάκια.

Επίσης, στο «καυτό» θέμα της Αγροτικής Τράπεζας, γίνεται λόγος για επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανσή της, με διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης.

Σε σχέση με τα κοινοτικά κονδύλια και τις επιδοτήσεις ζητείται διεκδίκηση του μέγιστου δυνατού προϋπολογισμού για τη νέα ΚΑΠ και δίκαιη κατανομή πόρων προσανατολισμένη στην αγροτική παραγωγή με προτεραιότητα τη κτηνοτροφία και τα τρόφιμα. Διαβάστε περισσότερα στο http://www.paseges.gr/el/news/Ti-shmainei-gia-ton-agrotiko-tomea-kai-toys-synetairismoys-h-programmatikh-symfwnia-twn-triwn

Δεν υπάρχουν σχόλια: