Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Απέσπασαν υποσχέσεις ότι θα συνεχιστούν οι κοινωνικές δομές στην Στερεά!


Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια Στερεάς με το πάγωμα της χρηματοδότησης των κοινωνικών δομών υποσχέθηκαν ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βούρτσης και η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων Άννα Δαλαπόρτα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Παράλληλα οι εκπρόσωποι της Στερεάς είχαν επαφές με τους συναδέλφους τουςς της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους.
Διαβάστε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΚΕΔΕ
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημόσια δέσμευση του υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση καθώς και για τη δέσμευση της γενικής γραμματέως Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, 'Αννας Δαλλαπόρτα στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου από τη μη χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών των δήμων ( βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ κ.λπ.) θα αντιμετωπιστεί άμεσα με τη διασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησής τους.
Επίσης το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του σχετικά με τη γνωστή έκθεση της τρόικας για τις προσλήψεις στους Δήμους και ζητά από τους συντάκτες της να κατονομάσουν τις πηγές, αφού τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτήν είναι πέρα για πέρα ανακριβή.
Τέλος, η ΚΕΔΕ για μία ακόμη φορά επισημαίνει ότι το πρόβλημα της γραφειοκρατίας και των αγκυλώσεων έχουν οδηγήσει σε στασιμότητα την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ και καταθέτει στην Κυβέρνηση συγκεκριμένη πρόταση απλούστευσης και συντόμευσης όλων των διαδικασιών ώστε τα χρήματα αυτά να περιέλθουν γρήγορα στην πραγματική οικονομία. Πηγή http://www.lamiastar.gr/index.php/topikes-eidiseis/nomoi/sterea/12222-2012-06-28-16-53-54.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: