Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ολοκληρώθηκε η “θερινή σύναξη” των Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας στη Μενδενίτσα


Ο Περιφερειακός Διευθυντής Αβάθμιας
 και Ββάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Δρ. Ηλίας Αργυρόπουλος

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου η “θερινή σύναξη” των Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας στη Μενδενίτσα. 
Στη συνάντησή τους οι Σχολικοί Σύμβουλοι συζήτησαν τα προβλήματα που προκαλούνται στη διδασκαλία από τα λάθη που περιέχουν τα σχολικά βιβλία και πώς αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν παιδαγωγικά.
Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι στο βιβλίο της Ιστορίας που διδάσκεται στη Στ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου αναφέρεται ότι η μάχη των Βασιλικών (Λοκρίδας) έγινε στα Βασιλικά της Βοιωτίας(!).
Επίσης, το Πρόγραμμα της συνάντησης περιλάμβανε παρουσίαση τεκμηρίων της Ιστορίας.  Αναγνώστηκε και συζητήθηκε το απόσπασμα από τα Απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη μετά τη μάχη της Αγίας Μαρίνας (Απρίλης 1822), όταν “το στράτεμα όλο εβγήκαν εις Μπουντουνίτζα”, απ’ όπου ο Οδυσσέας Ανδρούτσος επέστρεψε το Δίπλωμα του χιλιάρχου στον “Αργειοπάγο”.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των Σχολικών Συμβούλων στο Κάστρο της Μενδενίτσας. 
Τη συνάντηση, τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειακός Διευθυντής Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Δρ. Ηλίας Αργυρόπουλος.
Το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που οργάνωσε την εκδήλωση, οφείλει να ευχαριστήσει για τη φιλοξενία τον Δήμαρχο Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου και Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας κ. Βαγγέλη Τετριμίδα, όπως και το κτήμα βιολογικής παραγωγής οίνου “Μεγαλιός”.


                                                                  Ο Προϊστάμενος του Τμήματος
Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης
                                                                         

                                                           Ηλίας Αναγνώστου 




Δεν υπάρχουν σχόλια: