Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ξεκινά αύριο η συζήτηση για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ


Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την Τρίτη, αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ. Όπως εκτιμάται, οι αλλαγές θα είναι ριζικές και θα κορυφωθούν στο συντακτικό συνέδριο του Κινήματος, πιθανότατα τον Νοέμβριο.
Δρομολογούνται, όμως, σε μία περίοδο όπου οι σχέσεις του προέδρου του κόμματος με κορυφαία στελέχη είναι οριακές. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο Ανδρέας Λοβέρδος όσο και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αρνήθηκαν την πρότασή του για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.
Επίσης, την Κυριακή, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο Χρήστος Παπουτσής προχώρησε σε μια παρέμβαση με νόημα, αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα σχόλιο, το οποίο ερμηνεύτηκε ακόμα και ως προαναγγελία αποστασιοποίησης. «...Όλα 'καλά'... έγιναν όπως τα είχαν σχεδιάσει... Τώρα προσωπικός επαναπροσδιορισμός από μηδενική βάση» έγραψε.
Από την πλευρά της η Άννα Διαμαντοπούλου έχει πει στους συνεργάτες της ότι δεν προτίθεται να μετάσχει σε εσωκομματικές διαδικασίες, θεωρώντας ότι ουδέποτε συζητήθηκε σε κομματικό επίπεδο το προφίλ των τεχνοκρατών που προώθησε στην κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος θα προχωρήσει σε αναδιάταξη της σύνθεσης
της Γραμματείας του κόμματος, η οποία μέχρι σήμερα αποτελούνταν από τους Α. Διαμαντοπούλου, Φ. Γεννηματά, Μ. Χρυσοχοΐδη, Μ. Ανδρουλάκη, Α. Λοβέρδο, Π. Ευθυμίου και Κ. Σκανδαλίδη, διατηρώντας ορισμένους από αυτούς και εντάσσοντας στο όργανο και νεότερα στελέχη.
Στις αρχές Ιουλίου ο κ. Βενιζέλος θα εισηγηθεί σε συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ τη νέα διακήρυξη του κόμματος, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές για το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία. Επίσης, θα συγκροτήσει Επιτροπή Διεξαγωγής Συνεδρίου αρκετών δεκάδων μελών, η οποία θα οδηγήσει το κόμμα σε συνέδριο πιθανότατα τον Νοέμβριο.
Παράλληλα, θα υπάρξει νέο καταστατικό του κόμματος, επομένως είναι άγνωστο εάν θα εξακολουθεί να υφίσταται η θέση του γραμματέα ΠΑΣΟΚ ή ποια μορφή και ονομασία θα πάρει το Εθνικό Συμβούλιο.
Τέλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνεργάτες του, σκοπεύει να διαλύσει την ΠΑΣΚΕ και την ΠΑΣΠ, κάτι που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον χώρο των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ. Πηγή: http://lamiastar.gr/index.php/ellada/nea-apo-tin-ellada/politiki/12062-2012-06-25-07-51-15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: