Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Τι είπε ο Θ. Χειμάρας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας...


Ο κ. Αθ. Χειμάρας συμμετείχε και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις  27 Αυγούστου 2012 στη Λαμία.

Στην τοποθέτησή του μεταξύ των άλλων ο κ. Αθ. Χειμάρας τόνισε :
« Κύριε Πρόεδρε ,
Απευθύνομαι σε εσάς, επικαλούμενος την ευαισθησία σας στη δημοκρατική λειτουργία του Π.Σ.
Δεν αντιλαμβάνομαι την τόση σπουδή να γίνει μια συνεδρίαση όταν απουσιάζει και δηλώνει κώλυμα ο επικεφαλής μιας παράταξης , την οποία εκφράζει ο ίδιος , αφού δεν έχει άλλο μέλος στην Παράταξή του.
Ουσιαστικά απουσιάζει μια ολόκληρη Παράταξη, ο επικεφαλής της οποίας κ. Στουπής το προηγούμενο διάστημα έθεσε σε δημόσιο διάλογο, θέσεις και απόψεις για τη λειτουργία των αναπτυξιακών εταιριών, ένα σοβαρό θέμα, το οποίο συζητείται σήμερα.
Μάλιστα , ως πληροφορήθηκα από τον τύπο, ο πολιτικός φορέας στον οποίο ανήκει , κατέθεσε και ερώτηση στη Βουλή σε σχέση με τις αναπτυξιακές εταιρίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Καλό θα είναι να είναι εδώ, να ακούσουμε την τοποθέτησή του, να έχουμε και την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού και με διάλογο να πάρουμε σωστή απόφαση.
Εξάλλου πληροφορήθηκα από τον τύπο, ότι σήμερα στις 10.00, ο Υπουργός Εσωτερικών έχει συγκαλέσει σε σύσκεψη τους Περιφερειάρχες της χώρας και βλέπω με έκπληξή μου, να μη παρευρίσκεται ο Περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας.
Δεν υποτιμώ τις ικανότητες του Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος θα παραστεί στη σύσκεψη, αλλά στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που έχει να κάνει και με διεκδικήσεις πόρων , είναι αναγκαίο η Περιφέρεια- πρωταθλήτρια στην ανεργία – να εκπροσωπείται από τον Περιφερειάρχη της. »
Και κλείνοντας συμπλήρωσε :
« Μετά λοιπόν και από την επιστολή του κ. Στουπή, νομίζω ότι το θέμα της συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της « ΦΘΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ », προτείνουμε, να αναβληθεί για άλλη συνεδρίαση, ούτως ώστε να είναι παρών και ο ίδιος, να αναπτύξει τις θέσεις του, αλλά να έχουμε και τις απαντήσεις του Υπουργού στην ερώτηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: