Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Μια εποικοδομητική ημερίδα για το πώς «οι Συνεταιρισμοί χτίζουν έναν καλύτερο κόσμο» στο πλαίσιο της «ΒΟΙΩΤΙΑ 2012» από την ΕΑΣ Λιβαδειάς

Την ημερίδα άνοιξε ο οικοδεσπότης Πρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς
και Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ 
 κ. Γιώργος Ανέστης

Πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πλαισίωσαν την 1η Ενεργειακή, Εμπορική και Παραγωγή Έκθεση «Βοιωτία 2012» που ολοκληρώθηκε σήμερα στο πρώην εργοστάσιο της UNICOT στο Νομό μας. Ανάμεσά τους και η σχετική ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ το πρωί της περασμένης Κυριακής, 25 Νοεμβρίου 2012, με αφορμή  το φετινό  έτος των συνεταιρισμών. Το θέμα της ημερίδας ήταν «Οι Συνεταιρισμοί χτίζουν έναν καλύτερο κόσμο» και γι` αυτό συγκέντρωσε το ενδιαφέρον τον αγροτών της περιοχής μας αλλά και πολλών επιστημών και επιχειρηματιών που έχουν άμεση σχέση με τον πρωτογενή τομέα και τα σχετικά του όργανα.




Την ημερίδα άνοιξε ο οικοδεσπότης Πρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς και Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ  κ. Γιώργος Ανέστης, ο οποίος είπε στον σύντομο χαιρετισμό του…. 



Ακολούθως, το θέμα «Ελληνικό Συνεταιριστικό Κίνημα: Παρελθόν – Παρόν και Μέλλον» ανέλυσε ο πρώτος εισηγητής κ.  Σκιαδάς Κων/νος, Αντιπρόεδρος στην ΠΑΣΕΓΕΣ. 



Στην συνέχεια είχαμε και τρεις ακόμη εισηγήσεις. «Η αναγκαιότητα των Συνεταιρισμών» από τον κ. Παπαγεωργίου Κων/νο, Ομότιμο Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.), «Η ανθεκτικότητα του Συνεταιριστικού Επιχειρηματικού Μοντέλου σε περιόδους κρίση» από την κα Ολυμπία –Κλήμη Καμινάρη, Καθηγήτρια της Συνεταιριστικής Οικονομίας Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και ένα θέμα για την « Ισχύουσα νομοθεσία για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς», το οποίο ανέλυσε η κα  Ανδριανή –Άννα Μητροπούλου, Δικηγόρος –Νομικός Σύμβουλος στην ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η ημερίδα – που συντόνισε ο Διευθυντής της ΕΑΣ Λιβαδειάς κ. Κώστας Σφουντούρης – ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από τους παρισταμένους και απαντήσεις από τους όλους τους εισηγητές.
Την ημερίδα της ΕΑΣ τίμησαν με την παρουσία τους πρόσωπα από την πολιτική, την αυτοδιοικητική, την αγροτοσυνδικαλιστική και την κοινωνική ζωή της Βοιωτίας,  οι  εργαζόμενοι στην ΕΑΣ Λιβαδειάς και πολλοί Πρόεδροι Συνεταιρισμών από την ευρύτερη περιοχή της Στερεάς. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: