Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Διημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Κορινθιακός κόλπος» στις 7 & 8 Δεκεμβρίου 2012


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ                                                                       
ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
(Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

«Επίκαιρη Διημερίδα του Σ.Π.Ο.Α.Κ.»


O Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) που αποτελείται από μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των Δήμων που «αγγίζουν» τον Κορινθιακό κόλπο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Κλιματική Αλλαγή, διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Κορινθιακός κόλπος» στις 7 & 8 Δεκεμβρίου 2012, που θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας. Η διημερίδα του Συνδέσμου οργανώνεται για πρώτη φορά στην Πάτρα. Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. στη διάρκεια της θητείας του έχει κάνει πάμπολλες παρεμβάσεις που αφορούν την προστασία και ορθολογική ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου. 
Η διημερίδα θα έχει 4 ενότητες: Εκπαίδευση, Πολιτισμός, Επιστήμη και Πολιτική. Στην διημερίδα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων (ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας,  Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Τμήμα Πολιτιστικών Προγραμμάτων, Πανεπιστήμιο Πατρών, οικολογικές οργανώσεις) και βέβαια πολιτικοί παράγοντες από όλους τους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου. Η διημερίδα θα ολοκληρωθεί με μια ανοικτή συζήτηση με εκπροσώπους από κάθε ενότητα.
Σκοπός της διημερίδας είναι να αναδείξει το πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής, πως αυτό επηρεάζει την ανάπτυξη του Κορινθιακού κόλπου και να προταθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

        Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: