Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Την συμπαράσταση του ΚΚΕ στους απεργούς εργαζόμενους του δήμου Λεβαδέων εξέφρασε ο βουλευτής Γ. Λαμπρούλης


Ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη επισκέφθηκε χθες το πρωί τους απεργούς εργαζόμενους του δήμου Λεβαδέων στο υπό κατάληψη δημοτικό κατάστημα της πόλης εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του κόμματός στον αγώνα που δίνουν.
«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να δηλώσουμε και να διατρανώσουμε παράλληλα την συμπαράστασή μας στους απεργούς εργαζόμενους του δήμου Λεβαδέων και ιδιαίτερα στο κομμάτι εκείνο των εργαζόμενων που σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις του μεσοπρόθεσμου που ψηφίστηκαν στη βουλή βρίσκεται μπροστά στο φάσμα των απολύσεων», σημείωσε ο κ. Λαμπρούλης.
Παράλληλα τόνισε ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο στους δήμους αλλά στο σύνολό τους δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες σε σχέση με τα μέρα που εφαρμόζονται.
«Η πολιτική και τα βαθύτατα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας θα συνεχίζουν να ξεδιπλώνονται.  Γι΄ αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους, να συνεχίζουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις στην κατεύθυνση ανατροπής αυτής της πολιτικής» συνέχισε και παράλληλα απεύθυνε κάλεσμα για να «οργανώσουν την πάλη τους σε ταξική κατεύθυνση, σε αμφισβήτηση της κυρίαρχης πολικής των μονοπωλίων, της ΕΕ και της κυβέρνησης».
Όπως είπε ο Γ. Λαμπρούλης πέρα από την ιδιαιτερότητα των εργαζομένων που βρίσκονται μπροστά στην απόλυση «απαιτείται η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων».
Απαιτείται «κοινό μέτωπο συσπείρωσης, αγώνα, διεκδίκησης, σε μια όμως  συγκεκριμένη κατεύθυνση αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που μέρα με τη μέρα φέρνει όλο και πιο βάρβαρα μέτρα που φθίνουν την εργατική δύναμη και οδηγούν στην εξαθλίωση και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους».
Ακολούθως έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργία του ενιαίου μετώπου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς επιμένουμε και λέμε ότι χρειάζεται ενιαίο μέτωπο πάλης, κοινωνική  συμμαχία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των επαγγελματιών σε ταξική κατεύθυνση αμφισβήτησης της πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα μας και εκπορεύεται από την ΕΕ»
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΚΚΕ στον αγώνας που καλείται ο λαός δεν μπαίνουν συγκεκριμένα χρονικά όρια.
«Πρέπει να είναι αποφασισμένοι. Ο αγώνας θα είναι σκληρός, θα έχει απώλειες, θέλει θυσίες. Τα δικαιώματα που καταργούνται τώρα με μια μονοκονδυλιά κατακτήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτά τα όποια δικαιώματα βρήκαμε εμείς οι νεότεροι κατακτήθηκαν από τους με αίμα και αγώνες από την εργατική τάξη», υπογράμμισε ο Γιώργος Λαμπρούλης και κατέληξε: «Συνεπώς δεν φτάνει μόνο ο αγώνας σε επίπεδο ενός κάδου που βεβαίως έχει την αξία του. Η επίθεση σήμερα που δέχονται οι εργαζόμενοι είναι συνολική σε όλα τα επίπεδα άρα ενιαία απαιτείται να είναι και η απάντηση από τους εργαζόμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: