Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ημερίδα με θέμα ¨ Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα ….. ως τρόπος ζωής¨ οργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Ημερίδα με θέμα ¨ Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα ….. ως τρόπος ζωής¨ οργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Θεματικός Τομέας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής – για τις 3 Δεκεμβρίου 2012 στην Κύμη Εύβοιας ( Αίθουσα Εκκλησιαστικού Γηροκομείου ) , σε συνεργασία με το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό - ¨Δήμητρα ¨  ( ΕΛ.Γ.Ο. - ¨Δήμητρα ¨ ).

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει ενημέρωση των αγροτών :

ü  στις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με την αναμόρφωση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και τις επιμέρους διαστάσεις της για την  ανάπτυξη του αγροτικού χώρου ,
ü  στη λειτουργία των Οργανώσεων Παραγωγών ( Ο.Π.) – Ομάδων Παραγωγών για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των παραγόμενων προϊόντων τους, ως αντίδοτο αντιμετώπισης κρίσεων και βελτίωσης της θέσης των παραγωγών στην αγροδιατροφική αλυσίδα, αλλά και την εστίαση στην προώθηση της αγροτικής επιχειρηματικότητας με υγιείς και ανταγωνιστικούς όρους,
ü  στη σύνδεση έρευνας και καινοτομίας με τοπικούς παραγωγούς ,
ü  στην αναπτυξιακή δυναμική της τοπικής παραγωγής,
ü  στα προγράμματα υποστήριξης των τοπικών παραγωγών, κ.ά.

Στη δύσκολη , πράγματι , περίοδο που διανύουμε, η ημερίδα αυτή θέτει ένα και μοναδικό στόχο , να αναδείξει την αγροτική επιχειρηματικότητα εν μέσω κρίσης και φυσικά να φανεί χρήσιμη και παραγωγική για τον τόπο μας, να δώσει τέλος στην αβεβαιότητα και στην αστάθεια του οικονομικού κλίματος και να προσπεράσει τα υφεσιακά φαινόμενα και την οικονομική κρίση.

Σχετικά με τη διοργάνωση της ημερίδας , ο αρμόδιος για τα αγροτικά θέματα Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Στερεάς Ελλάδας κ. Σταμάτης Καπελέρης, δήλωσε τα εξής : Η οικονομική κρίση που με βίαιο τρόπο μας έχει επηρεάσει δεν θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην ανίχνευση και κινητοποίηση ταλέντων και δυνατοτήτων για έκφραση και δημιουργία, για ανάληψη επιχειρηματικών ιδεών, ιδιαίτερα, από νέα κυρίως άτομα που θέλουν να αναπτύξουν μια βιώσιμη καριέρα στους τομείς παραγωγής, μεταποίησης και διακίνησης αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.
Η σύγχρονη αγροτική οικονομία έχει ευκαιρίες και προοπτικές για την επανασύνθεση του αναπτυξιακού ρόλου της ελληνικής γεωργίας.
 Είναι μέλημα όλων μας και ειδικότερα όσων ασχολούνται με θέματα αγροτικής οικονομίας, να κρατάμε ενήμερο τον πολίτη για τις εξελίξεις στην Κοινή Γεωργική Πολιτική ( ΚΓΠ ) και τις προσφερόμενες δυνατότητες ανάπτυξης του αγροτικού χώρου για μετά το 2013 και ευελπιστούμε , το γεγονός αυτό να έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στη διάχυση  της πληροφορίας και της τεχνογνωσίας στην επικράτεια της Περιφέρειάς μας, που έχει ανάγκη ο τοπικός παραγωγός, ο γεωργο-κτηνοτρόφος, ο νέος αγρότης – επιχειρηματίας, όπως είχαν και οι μέχρι σήμερα ενέργειές μας σε παρεμφερή αγροτικά θέματα, για τα οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να έχει πρόσβαση και να ενημερώνεται από την νέα διαδικτυακή πύλη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ( www.pste.gov.gr -> ¨καλάθι¨ αγροτικών προϊόντων, κ.ά. ).

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στον υπερσύνδεσμο ( link ) :  http://www.naevias.gr/?q=node/10245 


Πρόγραμμα
16:30 – 17:00
17:00 - 17:30
Προσέλευση Συμμετεχόντων
Χαιρετισμός Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου κ. Δημήτρη Θωμά
Χαιρετισμοί Επισήμων
Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά
17:30 – 17:45
Ο ρόλος της Περιφέρειας …. στην ενθάρρυνση της αγροτικής επιχειρηματικής δράσης.
Εισηγητής: Καπελέρης Σταμάτης, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
17:45 – 18:05
Ανιχνεύοντας τη γνώση … στην αγροτική επιχειρηματικότητα.
Εισηγητής : Γκίκας Βασίλης- Πρόεδρος ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ»
18:05-18:25
Το μελλοντικό διαδίκτυο ( internet ) ως μέσο εξυπηρέτησης της αγροδιατροφικής αλυσίδας.
Εισηγητής: Κορμέντζας Γεώργιος, Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ.
18:25– 18:45
Προτάσεις Κανονισμών για την Αγροτική Ανάπτυξη
μετά το 2013.
Εισηγητής: Καναβού Αναστασία PhD – Μονάδα Α΄Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρησης Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης - Υπ.Α.Α.Τ.
18:45 – 19:05
Οργανώσεις Παραγωγών στον τομέα των οπωροκηπευτικών.
Εισηγητής : Φουλίδη Άννα – Γεωπόνος, Προϊσταμένη Τμήματος Πυρηνοκάρπων – Μηλοειδών Δ/νσης ΠΑΠ - Δενδροκηπευτικής Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
19:05 – 19:25
Καλλιεργητικό πλάνο - Αγροδιατροφική Σύμπραξη : Εργαλεία οργάνωσης του παραγωγικού συστήματος.
Εισηγητής: Τσελάς Σταύρος- Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Στερεάς Ελλάδας.
19:25 – 19:45
Ερωτήσεις - Συζήτηση


Δεν υπάρχουν σχόλια: