Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΑΤΛΑΣ: Ανακαλύψτε το Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ


Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει σχετικά με τη δημιουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος για όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας.

Το σύστημα αυτό διασυνδέει τους φορείς (επιχειρήσεις, οργανισμοί κλπ) που παρέχουν θέσεις Πρακτικής Άσκησης με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και απλοποιεί τη διαδικασία της Πρακτικής Άσκησης, καθώς πλέον κάθε θέση καταχωρείται μία φορά για το σύνολο των ιδρυμάτων και τμημάτων που κάθε φορέας επιθυμεί.

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας προτρέπει τους φορείς που επιθυμούν να διαθέσουν θέσεις Πρακτικής Άσκησης να εγγραφούν στο εν λόγω σύστημα, δεδομένων των σημαντικών πλεονεκτημάτων που αυτό τους παρέχει αναφορικά με την προσέλκυση φοιτητών για Πρακτική Άσκηση στο φορέα τους, δίχως να υπάρχει οποιαδήποτε δική τους οικονομική ή άλλη επιβάρυνση. Μπορούν από τώρα να εγγραφούν και να καταχωρίσουν τις θέσεις τους στο σύνδεσμο http://submit-atlas.grnet.gr. Οι φορείς που ενδιαφέρονται για επιστημονικές ειδικότητες σχετικές με το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας δεν θα πρέπει να αμελήσουν να δηλώσουν τα δύο τμήματα του Ιδρύματος στις θέσεις που θα καταχωρίσουν, για να δώσουν τη δυνατότητα στο Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου να δεσμεύσει τις θέσεις αυτές για τους φοιτητές του Ιδρύματος.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο δικτυακό τόπο (http://atlas.grnet.gr/) της δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: