Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση για το θέμα της πρόσφατης συνάντησης στη ΛΑΡΚΟ εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας


ΛΑΜΙΑ, 22/1/2213.     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Διαβάσαμε με προσοχή το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε για την ΛΑΡΚΟ , στις 23/1/2013, μετά την συνάντηση που είχαν ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών με  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από την περιοχή.
Και οι δύο πλευρές, αποσιωπούν πλήρως τον ρόλο της Ε.Ε που επιβάλλει την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και πως παρεμβαίνει για να εμποδίσει όποιο χειρισμό την βοηθάει. Για να διευκολύνει τους κεφαλαιοκράτες που θα την αγοράσουν απαξιωμένη και με το λιγότερο δυνατό προσωπικό.
Συγκαλύπτουν πως αυτό αποτελεί απόφαση του  οργάνου της Ε.Ε, που είναι προορισμένο να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του ανταγωνισμού φροντίζοντας επιμελώς τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.
Πως αποφάσισε έτσι, ύστερα από επιστολή – εισήγηση του ΤΑΙΠΕΔ, του οργάνου που τάχα εξασφαλίζει τον δημόσιο έλεγχο σε αυτές τις επιχειρήσεις, όταν ανέφερε την επιχορήγηση της ΛΑΡΚΟ από το δημόσιο για να αντιμετωπίσει κάποια σοβαρά προβλήματα της και την υποχρέωση μας να την παραδώσουμε στον ιδιώτη χωρίς δεσμεύσεις για προσωπικό.
Είναι ολοφάνερο πως όλα δουλεύουν για το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Για τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου.
Παρ' όλα αυτά όπως η τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, έτσι και ο τάχα λυτρωτής ΣΥΡΙΖΑ :
Μιλάνε αφηρημένα για κάποιο εκβιασμό που μας γίνεται, αλλά δεν κατονομάζουν την Ε.Ε και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.
Λένε ψέμματα πως μπορεί η ΛΑΡΚΟ μπορεί να σωθεί όσο δεν αμφισβητούνται και δεν ακυρώνονται σαν ασύμφορες αυτές οι διαδικασίες. Όσο παραμένουν ρυθμιστές των εξελίξεων η Ε.Ε και τα σχέδια της να ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση. Όσο η χώρα μας είναι προσδεδεμένη στην επιρροή και τους σχεδιασμούς της Ε.Ε. Όσο η κυβέρνηση της Χώρας μας λειτουργεί υπέρ των μονοπωλίων και κατά του λαού.
Τους λέμε ξεκάθαρα και σταράτα :
Χωρίς στέρεα αντιμονοπωλιακή αντίληψη και σαφείς φιλολαϊκές προθέσεις που θα εκφράζονται πρακτικά και συγκεκριμένα, δεν μπορεί να υπάρξει  διαχείριση που θα ικανοποιεί τους εργαζόμενους.
Με τους εργαζόμενους και τον λαό στο περιθώριο, αντικείμενο μόνιμα εκμετάλλευσης, πρώτη επιλογή στα χαράτσια, τις περικοπές και την άγρια φορολογία ο όποιος δημόσιος έλεγχος ασκεί η κυβέρνηση και τα όργανα της δεν εξασφαλίζει κανέναν και τίποτε.
Εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι δεν μπορούν να ισορροπήσουν σε μια συνύπαρξη, αφού δίψα για το καπιταλιστικό κέρδος είναι συνεχής και αυξανόμενη
Καταγγέλλουμε ευθέως πως η Τρικομματική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ  σας λένε ψέμματα, αφού οι όποιες προτάσεις τους δεν σταματάνε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Απλώς δημιουργούν και αναπαράγουν αυταπάτες και άσκοπη αναμονή. Διευκολύνουν το πέρασμα των επιδιώξεων των εχθρών του λαού.
Με αίσθημα ευθύνης απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και σ'  ολόκληρο τον λαό της περιοχής προτείνοντας τους :
Να αγωνιστούμε ενάντια στα μονοπώλια και την Ε.Ε, διεκδικώντας την απεμπλοκή μας από την στυγνή εκμετάλλευση που μας επιβάλλουν.
Να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση ενός διαφορετικού συσχετισμού δυνάμεων στο εργατικό-λαϊκό κίνημα και την πολιτική ζωή του τόπου, που θα φέρνει στην πρώτη γραμμή γνήσια φιλολαϊκές δυνάμεις , με πραγματική θέληση να συγκρουστούν με τα μονοπώλια.
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και ολόκληρης της Χώρας έχουν εμπειρία και
μνήμες. Ξέρουν πως με στημένους διαλόγους και συμβιβασμούς δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτε. Ξέρουν και εμπιστεύονται τις δικές τους δυνάμεις. Τον συντονισμό και την κοινή δράση με εκείνους που χρόνια τώρα βρίσκονται στην  πρώτη γραμμή των ταξικών αγώνων.
Εμπιστεύονται το ΠΑΜΕ, που σταθερά και αταλάντευτα σηκώνει την σημαία της ταξική πάλης, μπροστάρης σε κάθε αγώνα για τα δίκιο της εργατιάς.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με την ενεργό συμπαράσταση όλων των
εργαζόμενων, του λαού της περιοχής, μπορούν να νικήσουν. Να κερδίσουν
το δικαίωμα τους για μόνιμη σταθερή δουλειά, στην αποκλειστικά δημόσια
επιχείρηση που οι ίδιοι με το αίμα και τον ιδρώτα τους έφτιαξαν.


                                                                    ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
                                                                          ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
                                                                          ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
                                                                          ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: