Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ενημέρωση από τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λιβαδειά, 31/1/2013

 ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ (e-reader)

Από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς ξεκινά πιλοτικά μια νέα ψηφιακή υπηρεσία, όπου τα μέλη της θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν ιδία αντίληψη τη σύγχρονη εκδοχή της ανάγνωσης, την ηλεκτρονική!

Οι χρήστες της βιβλιοθήκης θα μπορούν να γνωρίσουν, να επεξεργαστούν και να κάνουν χρήση  της ειδικής συσκευής ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων: το
 e-reader ή ηλεκτρονικό αναγνώστη.  Μια συσκευή με μεγάλη (9,7") οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού e-ink που εξασφαλίζει ξεκούραστο διάβασμα καιεξομοιώνει την εμπειρία ανάγνωσης από κανονικό χαρτί, αφού χρησιμοποιεί το φωτισμό του περιβάλλοντος και μπορεί να διαβαστεί ακόμα και κάτω από έντονο ηλιακό φως. Στη συλλογή του PocketBook Pro θα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών βιβλίων, κυρίως ελληνικών εκδόσεων. Η συλλογή θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

Η χρήση του θα γίνεται μόνο εντός της βιβλιοθήκης. Ο ελάχιστος χρόνος χρήσης της συσκευής θα είναι η μία ώρα. Ο χρονικός περιορισμός θα είναι συνάρτηση της αναμονής χρήσης της συσκευής από άλλους αναγνώστες.

Όσοι, λοιπόν, φίλοι και μέλη της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, αλλά και γενικότερα λάτρεις του βιβλίου και της τεχνολογίας, ενδιαφέρονται για μια εμπειρία στην ανάγνωση με την πλέον κατάλληλη συσκευή για e-books, δεν έχουν παρά να το ζητήσουν! 

Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης, πρωινές ώρες (κ. Κεράστα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: