Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

1η Μαρτίου: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Η 1η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (ICDO) θέλοντας να τονίσει και να υπενθυμίσει ότι :
H Γεν. Γραμματέας κα Καλλιόπη Γερακούδη.
«οποιαδήποτε ημέρα μπορεί να συμβεί μια φυσική καταστροφή».
Στόχος και επιδίωξη της Πολιτικής Προστασίας είναι η μείωση των δυσμενών επιπτώσεων από την εκδήλωση των φυσικών και  τεχνολογικών  καταστροφών που μπορούν να διαταράξουν σε καιρό ειρήνης την κοινωνική λειτουργία.
Σήμερα 1η Μαρτίου ας προσπαθήσουμε όλοι στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα μας, να προστατέψουμε τον εαυτό μας, τις οικογένειές μας, την περιουσία μας, το περιβάλλον στο οποίο κατοικούμε.
Η Πολιτική Προστασία αποτελεί ένα θεσμό με ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, καθώς οι σύγχρονες κοινωνίες εκτίθενται ολοένα και περισσότερο σε κάθε είδους κινδύνους –φυσικούς και τεχνολογικούς – λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της αστικής και βιομηχανικής ανάπτυξης.
Ωστόσο, οποιαδήποτε αναφορά στον θεσμό της Πολιτικής Προστασίας δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά των εθελοντών, των ανθρώπων που, είτε στο πλαίσιο εθελοντικών οργανώσεων, είτε μεμονωμένα, την κρίσιμη στιγμή της καταστροφής προσφέρουν.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ –ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: