Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Κόντρα στη βουλή στην προ ημερησίας για τα αγροτικά – Στήριξη συνεταιρισμών ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης


Η αγροτική μεταρρύθμιση είναι καθοριστική για την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Βουλή, αναλύοντας την κυβερνητική πολιτική και τις ενέργειες για την ενίσχυση των αγροτών στη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως σε επίπεδο αρχηγών για τα αγροτικά προβλήματα. Για ανάγκη στήριξης της συνεταιριστικής και γενικότερα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο αγροτικό τομέα, έκανε λόγο ο Φώτης Κουβέλης. Η ελληνική παραγωγή έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Δεν έχουμε δικαίωμα να το αντιμετωπίσουμε με λαϊκισμό και δημαγωγία, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι στόχο της κυβέρνησης δεν αποτελεί ο εφησυχασμός των αγροτών επειδή είναι στους δρόμους, αλλά η πραγματική αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του τομέα.
Στις άμεσες παροχές για την ανακούφιση των αγροτών ο κ. Σαμαράς ανέφερε ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό τους, ώστε με 40 χρόνια ασφάλισης να μπορούν να πάρουν σύνταξη στα 62 και αφ' ετέρου, όπως ανέφερε «επεκτείνεται η ισχύς της ρύθμισης που καλύπτει τους γεννηθέντες το 1948, που πήραν πρόωρη σύνταξη», χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Επίσης μίλησε για παροχή φθηνού νυχτερινού ρεύματος, ενώ για τη μείωση ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια είπε ότι θα γίνει εντός της τετραετίας. Διαβάστε αναλυτικά στο http://www.paseges.gr/el/news/Kontra-sth-boylh-sthn-pro-hmerhsias-gia-ta-agrotika-sthrixh-synetairismwn-zhthse-o-Fwths-Koybelhs

Δεν υπάρχουν σχόλια: