Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Πυρετώδεις διεργασίες για τη νέα κυβέρνηση

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις των επιτελείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται και η κατάρτιση νέας προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος σβήνουν και γράφουν ονόματα υποψηφίων μελών της νέας κυβέρνησης, ενώ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μεταξύ τους. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει εξασφαλίσει 15 μέλη στη νέα κυβέρνηση και ο Ευ.Βενιζέλος σκοπεύει εκτός από έμπειρα και δοκιμασμένα στελέχη να αξιοποιήσει και εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα.

Όπως όλα δείχνουν η νέα κυβέρνηση θα λάβει μορφή τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη. 

Η ορκωμοσία των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί όπως φαίνεται την Τρίτη ή την Τετάρτη και αμέσως μετά θα συνεδριάσει το νέο σχήμα υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή. Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο των επαφών που πραγματοποιούνται για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και την πλήρωση κρίσιμων θέσεων στο δημόσιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε στον Ηλία Μόσιαλο να αναλάβει την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ.

Ο κ. Μόσιαλος, ο οποίος είχε καταρτίσει ένα σχέδιο εξυγίανσης της ΕΡΤ το οποίο δεν προχώρησε, αρνήθηκε να αναλάβει το έργο για προσωπικούς λόγους, όπως εξήγησε στον κ. Βενιζέλο.
Διαβάστε το παζλ του ανασχηματισμού στο http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231254280

Δεν υπάρχουν σχόλια: