Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Διαμαρτυρία από το Ε.Κ. Λιβαδειάς για την επιχειρούμενη κατάργηση της Επιθεώρηση Εργασίας στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας!

Με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη  Βρούτση, τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Κεγκέρογλου και την ΓΓ του υπουργείου Εργασίας Άννας Στρατινάκη το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς διαμαρτύρεται για την επιχειρούμενη κατάργηση της Επιθεώρηση Εργασίας: 
     Το  Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς διαμαρτύρεται έντονα για την  επικείμενη κατάργηση της Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας Λιβαδειάς
Η Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας Λιβαδειάς είναι στην πρωτεύουσα του Νομού.
Έχει υπό την εποπτεία της μία από τις μεγαλύτερες Βιομηχανίες της χώρας, το Αλουμίνιο της Ελλάδας,  στην οποία δραστηριοποιούνται και δεκάδες Εργολαβικές Επιχειρήσεις.
Επίσης υπάρχει στην περιοχή και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν δεκάδες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους.
Επίσης τόσο στην πόλη της Λιβαδειάς, όσο και στις πόλεις Ορχομενού και Αλιάρτου υπάρχουν και δραστηριοποιούνται εκατοντάδες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Βιοτεχνίες.
Απαιτούμε να παραμείνει ανοιχτή η Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας Λιβαδειάς, διότι σε περίπτωση που κλείσει θα δημιουργηθεί μεγάλο οικονομικό πρόβλημα τόσο στους εργαζομένους στις Επιχειρήσεις όσο και στους Επιχειρηματίες, διότι θα αναγκάζονται να μετακινούνται στην Θήβα για να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους όπως καταστάσεις,  καταγγελίες κ.α. .
Επίσης θα υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των Επιχειρήσεων, διότι δεν θα γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος και θα εκτοξευθεί η ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

                                       Για       το       Δ.Σ.
            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: