Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Σταυρογιάννης, Μουτσινάς και Κασαπίδης ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και το μέλλον των εργαζομένων της

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στα γραφεία της Βουλής πραγματοποίησε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας ΜΕΡΑς Νίκος Σταυρογιάννης μαζί με τον ανεξάρτητο βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά και τον ανεξάρτητο βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Κασαπίδη.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέθεσαν τα προβλήματα και τις αρνητικές εξελίξεις που επεφύλασσε για την ΛΑΡΚΟ η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά και ζήτησαν την στήριξη των βουλευτών προκειμένου να μην υλοποιηθούν τα σχέδια της τρόικα και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών για το ξεπούλημα της εταιρίας.

Οι βουλευτές Σταυρογιάννης, Μουτσινάς και Κασαπίδης δεσμεύτηκαν να καταθέσουν Επίκαιρη Επερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών και να αποκαλύψουν τα δόλια σχέδια για το ξεπούλημα της μοναδικής βιομηχανίας παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρώπη των 27 σε αμφιβόλου επιχειρηματικής αξιοπιστίας ανταγωνιστικά συμφέροντα.

Ως μετέχοντες στο Β Θερινό Τμήμα της Βουλής, οι κ. Μουτσινάς και Κασαπίδης ανέλαβαν την δέσμευση να αναδείξουν το μείζον θέμα της εκποίησης της ΛΑΡΚΟ στην Ολομέλεια και να ζητήσουν ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Ο Νίκος Σταυρογιάννης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Τώρα αποκαλύπτεται και στους πλέον καλόπιστους η μεθόδευση και η προειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει το δημόσιο πλούτο, καταστρέφοντας ότι έχει απομείνει από την βαριά μας βιομηχανία.

Υλοποιούν το σχέδιο της τρόικα, πετούν στο δρόμο τους εργαζόμενους της εταιρίας και ρημάζουν ουσιαστικά την τοπική οικονομία στην Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια που δραστηριοποιείται η εταιρία.
Αλλά και σε επίπεδο εθνικής οικονομίας, καταστρέφουν μια παραγωγική και έντονου εξαγωγικού προσανατολισμού εταιρία χωρίς να υπηρετούν κανένα Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής και Θεσμικής Ανασυγκρότησης, αλλά μόνο τις εντολές της Τρόικα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: