Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πολλά ακόμη τα μέτωπα της πυρκαγιάς περιμετρικά της Λιβαδειάς αλλά δεν πρέπει να μας κυριεύσει ο πανικός!

Ανεξέλικτη εξελίσσεται πλέον η κατάσταση περιμετρικά της Λιβαδειάς, με την πυρκαγιά να καίει ο,τι βρει στο διάβα της!
Όλες οι δυνάμεις – και είναι πάρα πολλές και από παντού - έχουν στραφεί πλέον στο μέτωπο του Πέρα Χωριού, αφού πρώτα προστάτευαν τη Χαιρώνεια, το Θούριο και τον Άγιο Βλάση, χωριά τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια και ελαιόδεντρα!
Ζημιές φαίνεται πως έχουν γίνει και στην περιοχή του Μοναστηριού της Λυκούρεσης ενώ λέγεται πως έχουν καεί σπίτια ψηλά στον συνοικισμό του Πέρα Χωριού. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγω και μεγάλη συρροή κόσμου με αναπνευστικά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου από το μεσημέρι έχει τεθεί σε επιφυλακή.
Οι ίδιες πληροφορίες μιλάνε για μια τραγική νύχτα, με τα μέτωπα να πολλαπλασιάζονται δεδομένων και των αναζωπυρώσεων και στην περιοχή του Καρακόλιθου… Ο δρόμος άνοιξε πριν από λίγο αλλά η νύχτα δυστυχώς δεν βοηθά το έργο της κατάσβεσης …

Οι αρμόδιοι με τους οποίους επικοινωνήσαμε έκαναν έκλυση να σταματήσει ο πανικός και να προσπαθήσουμε ο καθένας με τον τρόπο του  να βοηθήσει όπου και όταν αυτό κριθεί είναι απαραίτητο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: