Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Προχωρούν τα προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας κριθαριού

Για μια ακόμη χρονιά αρκετές Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών θα υλοποιήσουν προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας στο κριθάρι. Όπως αναφέρουν από την Αθηναϊκή Ζυθοποία που υλοποιεί παρόμοια προγράμματα «το ελληνικό κριθάρι που προμηθεύεται η Αθηναϊκή Ζυθοποιία από παραγωγούς της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας είναι υψηλής ποιότητας 

Επιλέγοντας σαν πρώτη ύλη κριθάρι από την ελληνική γη, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δίνει μία πολύτιμη ανάσα στην αγροτική ανάπτυξη, υποστηρίζει ουσιαστικά τις θέσεις απασχόλησης στις τοπικές αγροτικές κοινωνίες, αλλά και συνολικά την ελληνική οικονομία.»

Το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας σε αριθμούς (μέχρι και το 2012):
•Προμήθεια 70.000 τόνων υψηλής ποιότητας ελληνικού κριθαριού από το 2008 για την παραγωγή των μαρκών Amstel και ΑΛΦΑ, αξίας που ξεπερνά τα €10.000.000
 •Συνεργασία με 2.100 έλληνες παραγωγούς μέσα από 22 αγροτικούς συνεταιρισμούς.
 •Προστιθέμενη αξία για την ελληνική κοινωνία που ξεπερνάει τα € 3.000.000
•320 νέες θέσεις εργασίας – οι 265 αποκλειστικά στον αγροτικό τομέα (βάσει Μελέτης της Triple Value, 2008).
 •40.000 τόνοι ελληνικού κριθαριού ο στόχος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για το 2013. 

Το 2011 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα! Εγκαινίασε σε Λαμία, Νιγρίτα Σερρών, Νίκαια Λάρισας και Λειβαδιά, πειραματικές καλλιέργειες κριθαριού με στόχο τη δημιουργία νέων ποικιλιών με καλύτερα χαρακτηριστικά και ανώτερη ποιότητα. Αυτό σημαίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό ελληνικό κριθάρι και σημαντική ενίσχυση της εθνικής οικονομίας. Εξάλλου, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η μοναδική ζυθοποιία στην Ελλάδα που διαθέτει δύο δικά της βυνοποιία, παράγοντας έτσι την απαιτούμενη βύνη στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται να την εισάγει από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τη δέσμευση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και στήριξη της ελληνικής αγροτικής οικονομίας θα συνεχίσει να αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της εταιρίας στα επόμενα χρόνια, με στόχο μέχρι το 2014 να καλύψει εξολοκλήρου τις ανάγκες της παραγωγής της από ελληνικό κριθάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: