Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Τον Ορχομένιο Ιεροψάλτη κ. Ηλία Λαντζιβίρη τίμησε ανήμερα της εορτής της Λιβαδειάς ο Σεβασμιότατος κκ. Γεώργος

Ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στην πόλη της Λιβαδειάς

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας, την 21ην Νοεμβρίου 2013. Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.Κυρίλλου, Αργολίδος κ. Νεκταρίου και του Σεβ.Ποιμενάρχου μας κ.Γεωργίου.







Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.Κύριλλος, ο οποίος κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν την Παναγία που έκανε την έξοδο από την φθορά και την είσοδο στην εν Πνεύματι ζωή.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ.Γεώργιο, τον οποίο χαρακτήρισε πράο, ήρεμο και γαλήνιο Επίσκοπο της Εκκλησίας μας και του ευχήθηκε έτσι να συνεχίσει να ποιμαίνει την Επισκοπή του.

Στο τέλος της Θ.Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς, τους άρχοντες, τους Ιεροψάλτες και όλους τους πιστούς που προσήλθαν να εορτάσουν την μεγάλη εορτή της Εκκλησίας και της πόλης μας. Επίσης τίμησε τους ψάλτες του Μητροπολιτικού Ναού κ. Ηλία Λαντζιβίρη με τον τίτλο του Δομέστιχου και τον κ. Δημήτριο Καλομοίρη με τον τίτλο του Άρχοντα Λαμπαδάριου.



















Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζουσες και τους εορτάζοντες, μεταξύ αυτών
και της Επικεφαλής της Μειοψηφίας στο Δήμο Λεβαδεών κας Γιώτας Πούλου! 

Κατόπιν ακολούθησε ιερά λιτανεία στους δρόμους της πόλεως. Πηγή http://www.imtl.gr/

Γιορτάζει η Λιβαδειά από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια: