Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Η τραγωδία στο Φαρμακονήσι είναι η ελληνική εκδοχή της Λαμπεντούζα

Οι πνιγμοί των προσφύγων και των μεταναστών στα σύνορά μας είναι κρατικές δολοφονίες!
12 Νεκροί, εννιά παιδιά και τρεις γυναίκες.
Οι μαρτυρίες από τους διασωθέντες, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για τους  φυσικούς αυτουργούς:
«…ενώ είχαν 100 μέτρα απόσταση από τις ελληνικές ακτές, το λιμενικό τους ρυμούλκησε με υψηλή ταχύτητα και κάποια στιγμή έπεσαν στη θάλασσα. Ακόμη, οι άνδρες του λιμενικού τους έβριζαν, τους απειλούσαν με τα όπλα τους και τους χτυπούσαν…»
«…οι λιμενικοί χτυπούσαν τη βάρκα των προσφύγων με τα πόδια τους προσπαθώντας να την αναποδογυρίσουν…»
«…επίτηδες τους έριξε το λιμενικό στη θάλασσα…»
«…μπορούσαν να σώσουν τους ανθρώπους μας και δεν το έκαναν…»

Όσον αφορά τους ηθικούς αυτουργούς, είναι σε όλους μας γνωστοί. Η εγκληματική αυτή ενέργεια ήταν αναμενόμενη και έχει παρελθόν. Θυμίζουμε εν τάχει:
  • Ο Αντ. Σαμαράς, μετά τον πνιγμό 300 μεταναστών στη Λαμπεντούζα, ζητούσε τον αυστηρότερο έλεγχο και κλείσιμο των συνόρων της Ε.Ε.
  • Ο Αδ. Γεωργιάδης σε παλαιότερη κοινοβουλευτική ερώτηση (16/12/2012) είχε διατυπώσει ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης των μεταναστών κοστίζουν ακριβά και διερωτόταν πόσο επιβαρύνεται ο ετήσιος προϋπολογισμός και αν και σε ποιο βαθμό συμμετέχει στην κάλυψη του κόστους η Ε.Ε.;
  • Ο Αθ. Πλεύρης, στέλεχος της ΝΔ, δήλωνε ότι «φύλαξη συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες και για να γίνω κατανοητός αν δεν υπάρχουν νεκροί».
  • Ο Χρ. Παπουτσής, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είχε ανακοινώσει την κατασκευή ή ανακατασκευή 14 κέντρων κράτησης, ενώ ξεκίνησε και το χτίσιμο του «τείχους» στον Έβρο.
  • Ο Μ. Χρυσοχοΐδης πλειοδότησε ανακοινώνοντας την κατασκευή 30 νέων κέντρων κράτησης, ενώ ταυτόχρονα έκανε τα αδύνατα δυνατά για να ανοίξει και το πρώτο από αυτά στην Αμυγδαλέζα πριν τις εκλογές δηλώνοντας: «Η Αμυγδαλέζα δείχνει ότι η πολιτική μπορεί να δίνει λύσεις».
  • Ο Ν. Παπαγιαννόπουλος, αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας, μιλώντας σε αξιωματικούς του σώματος, ξεκαθαρίζει πως οι εντολές των πολιτικών του προϊσταμένων θα εφαρμοστούν με την πρώτη ευκαιρία: «Πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο, δηλαδή να ξέρει ο άλλος ότι όταν θα έρθει στη χώρα αυτή θα καθίσει μέσα, αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα, αποτελούμε το καλύτερο τόπο προσέλκυσης μεταναστών».
Εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η πολιτική δεν είναι σε θέση να δώσει λύσεις.
Η Ευρώπη – φρούριο, των κλειστών συνόρων, της Frontex και των στρατοπέδων συγκέντρωσης μαζί με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά το μόνο που κάνουν είναι να δολοφονούν πρόσφυγες και μετανάστες, ρίχνοντας κι άλλο νερό στο μύλο του ρατσισμού και του φασισμού των λαών της Ευρώπης.
Δεν ανεχόμαστε άλλους θανάτους και πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων.
Απαιτούμε:
  • Να τιμωρηθούν άμεσα οι ένοχοι, ηθικοί και φυσικοί, για τις δολοφονίες στο Φαρμακονήσι.
·         Να δοθεί η δυνατότητα (ταξιδιωτικά έγγραφα, διαβατήρια κτλ) να μεταφερθούν οι πρόσφυγες όπου επιθυμούν οι ίδιοι.
·         Πολιτικό άσυλο για όσους το επιθυμούν και στέγη για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.
·         Να καταργηθεί το σώμα της FRONTEX.
·         Να καταργηθεί η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ.
Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς

25/1/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: