Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

«Η Ωραία της Ημέρας» από την Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

ntenΠρωταγωνιστούν: Κατρίν Ντενέβ, Μισέλ Πικολί, Ζαν Σορέλ, Πιερ Κλεμαντί, Ζενεβιέβ Παζ
Η σουρεαλιστική ιστορία του Λουίς Μπουνιουέλ, που παρουσιάζει μια ευυπόληπτη γυναίκα της μεσοαστικής τάξης να εργάζεται σε πορνείο, απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ της Βενετίας το 1967 και παραμένει μία από τις πιο σημαντικές μελέτες του κινηματογράφου  γύρω από το σεξ, το θάνατο, το φετιχισμό και τη φαντασία.
Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τζόζεφ Κέσελ, η ταινία έχει πρωταγωνίστρια την Κατρίν Ντενέβ, που παίζει το ρόλο της Σεβερίν, της ψυχρής συζύγου ενός πλούσιου νεαρού χειρουργού. Μη μπορώντας να βρει σεξουαλική ικανοποίηση στο σπίτι της, περνά τα απογεύματά της συμμετέχοντας σε σαδομαζοχιστικές φαντασιώσεις των πελατών ενός τοπικού πορνείου με το ψευδώνυμο «Η ωραία της ημέρας».
Ο Μπουνιουέλ παίρνει ένα συμβατικά δομημένο μυθιστόρημα και το χρησιμοποιεί για να εξερευνήσει την αβέβαιη γραμμή ανάμεσα στη φαντασία και τη πραγματικότητα, τραβώντας τους θεατές του σ’έναν πολύπλοκο, απίθανο, πολυεδρικό κόσμο, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και χωρίς να ξεκαθαρίζει αν αυτά που βλέπουμε είναι φαντασιώσεις της ηρωίδας ή αν γίνονται στην πραγματικότητα, παίζοντας έτσι με τα όρια του πραγματικού, του ονείρου, της οπτασίας, της μνήμης. Η ταινία στάθηκε η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του Μπουνιουέλ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014   9.00 ΜΜ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 5)

Δεν υπάρχουν σχόλια: