Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

«Στα κάγκελα» και πάλι ο κ. Π.Αγνιάδης για τον αποκλεισμό από τα προγράμματα των ανέργων

Με νέα επιστολή ζητά την άμεση επανόρθωση της αδικίας
σε βάρος της Περιφέρειάς μας και των ανέργων της! 

Δεν έχει τέλος η αδικία που υφίσταται η Περιφέρειας μας – εξ` αιτίας των πλασματικών ευρωπαϊκών δεικτών που καθορίζουν εν τέλει και το ύψος των χρηματοδοτήσεων από τους κοινοτικούς πόρους – καθώς μια νέα μαχαιριά έρχεται να προσθέσει η απόφαση της κυβέρνησης να μην εγκριθεί το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων νέων, που είχαν ενταθεί στα σχετικά προγράμματα. «Δυστυχώς όμως, για μια ακόμη φορά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οι επιχειρήσεις της και οι πολυπληθείς άνεργοι της εξαιρούνται αυτής της δράσης» καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, στέλνοντας νέο τελεσίγραφο στον αρμόδιο Υπουργό και σ` όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και της Στερεάς Ελλάδας.

Λάβρος ο κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά όσον αφορά την αδικεία που ιφίσταται η Περιφέρεια μας σε σχέση με τα προγράμματα των ανέργων και με μια σκληρή επιστολή του ζητά από τον κ. Βρούτση να επανορθώσει, εάν είναι πλέον δυνατόν τουλάχιστον για την επόμενη προγραμματική περίοδο.  Η αδικία αυτή που εν γένει πληρώνει η Στερεά είναι, δε, ένα ανοικτό ζήτημα εν όψει και των Περιφερειακών Εκλογών, καθώς και ο σημερινός αλλά και ο νέος πολύ περισσότερο Περιφερειάρχης θα πρέπει να πασχίσουν για την αποκτατάστασή της.

Αναλυτικότερα, η επιστολή του κ. Αγνιάδη αναφέρει:

Προς: -Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
κ. Ιωάννη Βρούτση.
Κοιν.:-Βουλευτές Βοιωτίας.
 -Περιφερειάρχη  Στερεάς Ελλάδας,
κ. Κλέαρχο Περγαντά.
 -Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος,
κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Θέμα: «Οι άνεργοι και οι επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας,
για μια ακόμη φορά, εκτός προγραμμάτων απασχόλησης».

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή, επιτρέψτε μου να σας επισημάνω μια ακόμη πτυχή της ασκούμενης πολιτικής, που επιτείνει την απογοήτευση, η οποία διακατέχει την επιχειρηματική μας κοινότητα, ιδιαίτερα όμως τους άνεργους νέους και νέες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Όπως γνωρίζετε, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» υλοποιήθηκε η δράση, με τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών».
Σκοπός της δράσης ήταν η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, με την ενίσχυση μιας πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά θα κατέληγε στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο, μάλιστα, αυτής της πρόσκλησης είχε προβλεφτεί η δυνατότητα μετατροπής της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε σύμβαση εργασίας και η τοποθέτηση του σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.
Πραγματικά και σε συνέχεια αυτής της δέσμευσης σας, εκδόθηκε πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων νέων, που είχαν ενταθεί στα σχετικά προγράμματα. Δυστυχώς όμως, για μια ακόμη φορά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οι επιχειρήσεις της και οι πολυπληθείς άνεργοι της εξαιρούνται αυτής της δράσης.
Ως δικαιολόγηση της άδικης αυτής εξαίρεσης των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εμφανίζεται πάλι η εξαιρετικά λανθασμένη πολιτική, που παρουσιάζει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναπτυγμένη και διατελούσα σε ευημερία, κατατάσσοντας την στις Περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου (στόχου 2).
Τα στατιστικά στοιχεία, που αποκαλύπτουν την πλασματική ευημερία της Βοιωτίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι γνωστά και δεν θα τα επαναλάβουμε εδώ.
Σημειώνουμε όμως και διαμαρτυρόμαστε έντονα, καθώς δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για αναζήτηση άλλης ισοδύναμης χρηματοδότησης, εθνικής ή κοινοτικής, για τους άνεργους νέους και τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας, όπως άλλωστε είχαμε προτείνει, μαζί και με άλλους φορείς, σε παλαιότερη παρέμβαση μας, για το ίδιο θέμα.
Τέλος, σας καλούμε, ενόψει του σχεδιασμού της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και ενόψει της επανάληψης του προγράμματος, για την έκδοση επιταγής εισόδου νέων στην αγορά εργασίας, να λάβετε όλη την απαραίτητη μερίμνα για την άρση αυτών των κατάφωρων αδικιών απέναντι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους ανθρώπους της.
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας είναι στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Αγνιάδης




Δεν υπάρχουν σχόλια: