Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αλλαγές στον Καλλικράτη προαναγγέλλει ο Γ. Μιχελάκης

Για μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση στο δυσλειτουργικό Καλλικράτη μιλάει, μεταξύ των άλλων, σε αποκλειστική συνέντευξη στη «Ναυτεμπορική» ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, τονίζοντας ότι έχει ήδη αποφασισθεί η σύσταση διακομματικής με αυτό το αντικείμενο. Επίσης, ο κ. Μιχελάκης μιλάει για τον κομβικό ρόλο των ΟΤΑ στην οικονομία, λέγοντας ότι πρέπει να είναι οικονομικά υγιείς και βιώσιμοι και να μην επιβαρύνουν περαιτέρω τον κρατικό προϋπολογισμό και κατ’ επέκταση τους φορολογούμενους. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι έχει θέσει το θέμα της ανάθεσης του φόρου ακινήτων στους δήμους, όπως γίνεται σε πολλές πόλεις του εξωτερικού.
Ο υπουργός Εσωτερικών ακόμη τονίζει:
* Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μόνη συμπαγής πολιτική δύναμη. Θα κόψει πρώτη το νήμα στις ευρωεκλογές και θα είναι, στο τέλος της τετραετίας, ακόμη πιο μπροστά.
* Στο επόμενο διάστημα θα γίνει κοινά αντιληπτό ότι οι θυσίες που όλοι κάνουμε πιάνουν τόπο και είμαστε μια ανάσα από την πόρτα που μας βγάζει έξω από την κρίση.
* Εντός των προσεχών ημερών καταθέτουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου, με το οποίο αντιμετωπίζεται σειρά από διαπιστωμένες αδυναμίες και χρόνιες παθογένειες στη λειτουργία των ΟΤΑ.
* Η πρόταση για είσπραξη του φόρου ακινήτων από τους δήμους πιστεύω ότι μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της έλλειψης πόρων.
* Το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους δήμους όλης της χώρας και συνεργάζεται μαζί τους προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
* Εχει ήδη αποφασιστεί, η σύσταση διακομματικής επιτροπής, με αποκλειστικό αντικείμενο τη μετάβαση στην επόμενη φάση του Καλλικράτη, προκειμένου να ακουστούν και να αξιοποιηθούν όλες οι απόψεις για μία τόσο σημαντική μεταρρύθμιση.
* Ο κώδικας μετανάστευσης, προκρίνει το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος. Η σημαντική εξέλιξη για τη χώρα μας είναι ότι με το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, διευκολύνεται η μετάβαση των μεταναστών σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ. Πηγή 
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/allages-ston-kallikrati-proanangellei-o-g-mixelakis

Δεν υπάρχουν σχόλια: