Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποδέχτηκε μαθητές απ` όλη την Ελλάδα - Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της αγαπητής Λένας Παρασκευά του Star Κεντρικής Ελλάδας





Στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες βρέθηκαν μαθητές Λυκείων από την Ελληνική Περιφέρεια. Oι μαθητές προέρχονταν από μικρά νησιά της Ελλάδας, την Kέα, τα Kύθηρα, την Σκύρο και τις Σπέτσες. Στόχος του ταξιδιού ήταν να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα μιας πρώτης επαφής με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να γνωρίσουν από κοντά τις κύριες πτυχές του τρόπου λειτουργίας τους, καθώς και να συνειδητοποιήσουν το πώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον ευρωβουλευτή Γιώργο Σταυρακάκη, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τους μαθητές στις Βρυξέλλες.
Επίσης, συναντήθηκαν και συνομίλησαν με συνεργάτες της Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, αρμόδιας για θέματα Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, και της Επιτρόπου Ανδρούλας Βασιλείου, αρμόδιας για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας. Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις βασικές διαδικασίες διαμόρφωσης πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις στα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οι μαθητές, επίσης, ξεναγήθηκαν στο διαδραστικό κέντρο επισκεπτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Parliamentarium, και πραγματοποίησαν πολιτιστική περιήγηση στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης των Βρυξελλών, καθώς και στις πόλεις Μπριζ και Γάνδη.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, οι μαθητές έλαβαν μέρος ενεργά με ερωτήσεις, ενώ δυο από αυτούς συμμετείχαν στο πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής που διοργάνωσε η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα Νέοι και Ευρώπη. Παρόντες και συνομιλητές των εφήβων ήταν ο ευρωβουλευτής Γιώργος Σταυρακάκης και ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Mικρών Νησιών και υποψήφιος δήμαρχος Ύδρας, Λευτέρης Kεχαγιόγλου, όπου άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τις παρεμβάσεις των μαθητών και απάντησαν σε ερωτήσεις τους. Την εκπομπή παρουσίασε η δημοσιογράφος του Star Κεντρικής Ελλάδας Λένα Παρασκευά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: