Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Άμεση παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στις πληγείσες περιοχές Άσκρης, Νεοχωρίου και Θεσπιέων από το χαλάζι

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση, βροχόπτωση και ανεμοθύελλα) που εκδηλώθηκε στις 27 Απριλίου 2014, σε διάφορες περιοχές του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιών, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη, κλιμάκια στελεχών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, επισκέφθηκαν όλες τις πληγείσες περιοχές, για μια πρώτη εικόνα και εκτίμηση των ζημιών, πραγματοποίησαν αυτοψίες, κατέγραψαν τις ζημιές και τις γνωστοποίησαν άμεσα  προς  τον ΕΛΓΑ.
Οι πληγείσες εκτάσεις, στο Νεοχώρι, την Άσκρη και τις Θεσπιές,  αφορούν κρεμμύδια, αμπέλια, κηπευτικά, ελιές, βαμβάκι, πατάτες, φυστικιές, ενώ υπέστη ζημιά και θερμοκήπιο. Το ποσοστό των ζημιών, σύμφωνα με εκτίμηση των  υπηρεσιακών παραγόντων, είναι αποζημιώσιμες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, με επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ζήτησε να σταλούν άμεσα τα αρμόδια συνεργεία του ΕΛΓΑ, μετά τις προβλεπόμενες δηλώσεις των πληγέντων παραγωγών, για την διαπίστωση, την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, για την εξατομίκευση αυτών, καθώς επίσης και την ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ