Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Τετ α τετ Μπασιάκου - Βορίδη για τα ζητήματα υγείας του Νομού μας

            Εκτενής συζήτηση του Υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη  με το Βουλευτή Βοιωτίας Βαγγέλη Μπασιάκο έγινε σε συνάντηση τους για το κορυφαίο πρόβλημα της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας του Νομού Βοιωτίας.
            Ο κ. Μπασιάκος ενημέρωσε αναλυτικά το νέο Υπουργό Υγείας για τα σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας των δύο Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας στη βάση των Ψηφισμάτων  των φορέων της Βοιωτίας, τα οποία και του επέδωσε , καταγράφοντας τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό , τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και εξοπλισμό και αναγκαία υλικά , ώστε με την κάλυψη τους να μπορούν οι Μονάδες Υγείας της Βοιωτίας να ανταποκριθούν στην κρίσιμη αποστολή τους. Τόνισε ακόμη τα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής (πληθυσμός, αστικά κέντρα, βιομηχανίες, εργαζόμενοι, Στρατόπεδα, Εθνική Οδός, κλπ) που επιβάλλουν την άμεση ενίσχυση του Υγειονομικού Έργου τους , ώστε να ανατραπούν τα φαινόμενα που κατατάσσουν τις υγειονομικές υπηρεσίες μας σε χαμηλή θέση του καταλόγου αξιολόγησης. Προκαλούν δε εύλογα την έντονη ανησυχία στις τοπικές μας κοινωνίες και την κινητοποίηση του συνόλου των φορέων της Βοιωτίας.
            Ο Υπουργός κ. Βορίδης συμφώνησε με τις διαπιστώσεις αυτές και δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο δυνατότητας ενίσχυσης των Μονάδων στη Βοιωτία με προσωπικό και μέσα. Θα ανακοινώσει δε τις ενισχυτικές παρεμβάσεις του στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των φορέων της Βοιωτίας τη Δευτέρα 23-6-2014.

            Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη αυτή δεν θα μπορέσει, όπως θα ήθελε, να παρευρίσκεται ο βουλευτής κ. Μπασιάκος , αφού ως εκπρόσωπος της Βουλής θα μετέχει στις προγραμματισμένες εργασίες της Επιτροπής «Πολιτικής Πτυχής της Ασφάλειας», της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: