Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Λιβαδειά: «Όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία»

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων της Λιβαδειάς στη δράση «Όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία» που διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής σε συνεργασία με τον ιατρικό σύλλογο Αθηνών και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Το πρωί του Σαββάτου με την συμμετοχή και τη συνεργασία της Μητρόπολης και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου στο αύλιο χώρο του μητροπολιτικού ναού της Λιβαδειάς εθελοντές της δράσης συγκέντρωσαν φάρμακα που διέθεσαν οι πολίτες για το κοινωνική ιατρείο της «Αποστολής».
Η ομάδα της δράσης πραγματοποιεί συνεχώς οδοιπορικά υγείας ακόμα και στις πιο δύσβατες περιοχές, προσφέρει δωρεά φάρμακα, ενισχύει κοινωνικά φαρμακεία  ενώ αποστέλλει αγωγές σε Μητροπόλεις και ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Επίσης με πρωτοβουλία της «Αποστολής» παρέχεται πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους πολίτες με την συνεργασία περίπου 300 εθελοντών γιατρών του ΙΣΑ, υλοποιούνται προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για καρκίνους και καρδιαγγειακά νοσήματα ενώ γίνεται και εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού στην Αττική και σε άγονα νησιά.
Εφαρμόζεται ακόμα και πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για την τρίτη ηλικία σε ενορίες των Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Όπως αναφέρει στο μήνυμα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής της Αρχιεπισκοπής ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος «είναι ευλογία, η βοήθεια στον συνάνθρωπο για να βρει το φαγητό του, το φάρμακο και το γιατρό του. Υπάρχουν δυσκολίες, όμως όταν όλοι μαζί παλεύουμε, θα τις ξεπεράσουμε».
Στόχος της δράσης σύμφωνα με τον Γ. Διευθυντή της «Αποστολής» Κωστή Δήμτσα είναι η παροχή βοήθειας στον συνάνθρωπο.
«Να τον δυναμώσουμε, να του δώσουμε κουράγιο στην πορεία της ζωής του» αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμα του.
Και προσθέτει: «Άμεσο χρέος όλων μας είναι να στηρίξουμε την αντοχή του κόσμου, με ειλικρινή σεβασμό στην αξία του κάθε προσώπου και του κάθε λαού και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε ανοιχτό το παράθυρο της ελπίδας για τον συνάνθρωπό μας που υποφέρει αποκλεισμένος και άρρωστος».
Να θυμίσουμε τέλος οτι η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας λειτουργεί την «Αρωγή» που αποτελεί έναν οργανισμό κοινωνικών δομών.
Η αρχή για την «Αρωγή» έγινε το 2011 όταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος με μια ομάδα πιστών, φίλων και συνεργατών αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν ακόμα περισσότερο στην εθελοντική διακονία του συνανθρώπου και έκτοτε έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει σημαντικό έργο.
Βασικός σκοπός της «Αρωγής» είναι η παροχή αγάπης και εξυπηρέτησης στον πάσχοντα συνάνθρωπο και για το λόγο αυτό δημιουργήθηκαν 15 τομείς δραστηριότητας στους οποίους όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια. Πηγή www.viotianet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: