Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Επιστολή Παπαγγελή σε Χρυσοχοϊδη σχετικά με την ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης για την απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στο δευτερεύον οδικό δίκτυο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων απέστειλε σήμερα την ακόλουθη επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια σχετικά με την ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης για την απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στο δευτερεύον οδικό δίκτυο:
«Κύριε Υπουργέ,
Μετά τη θεαματική αύξηση των τιμών των διοδίων παρατηρείται έντονος φόρτος κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και επί της ουσίας το πρωτεύον εθνικό οδικό δίκτυο έχει καταστεί δευτερεύον, καθώς οι οδηγοί των οχημάτων επιλέγουν το επαρχιακό οδικό δίκτυο για την αποφυγή του υψηλού κόστους διέλευσης από τους σταθμούς των διοδίων. 
Η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας διέρχεται μέσα από οικισμούς και η κατασκευή της δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ασφάλειας της οδικής κυκλοφορίας.  Ειδικά στα τμήματα που διέρχονται από τους οικισμούς (Χαιρώνεια – Θούριο – Αγία Παρασκευή) η κατάσταση είναι τραγική, καθώς οι ανωτέρω οικισμοί έχουν κυριολεκτικά κοπεί στα δύο. Ενώ η διέλευση βαρέων οχημάτων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των περιοίκων.
Προτείνουμε νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να απαγορεύεται από τα βαρέα οχήματα (τα οποία σε συντριπτικό ποσοστό είναι αλλοδαπής προέλευσης) η χρήση του δευτερεύοντος εθνικού δικτύου, εκτός αν έχουν τελικό προορισμό που απαιτείται η χρήση του.  Επίσης, θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη αστυνόμευση στις εισόδους των παρακαμπτήριων οδών ώστε τα βαρέα οχήματα να μην έχουν πρόσβαση στο δευτερεύον οδικό δίκτυο.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας γιατί κυριολεκτικά απειλούνται ανθρώπινες ζωές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: