Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς συναντήθηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας

Την Τρίτη 16 Σεπτέμβριου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς και του βουλευτή Βοιωτίας κ. Γιάννη Σταθά στα γραφεία του Συλλόγου. Ο κ. Σταθάς αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για την πρόσκληση και τους συνεχάρη για την εκλογή τους, επιβεβαίωσε τη συμπαράστασή του στον συλλογικό αγώνα τους και επισήμανε την συμβολή του συλλόγου στην δικαίωση του επιχειρηματικού κόσμου για τις Κυριακές από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Με την σειρά του ο Πρόεδρος κ. Καλογρηάς ευχαρίστησε τον κ. Σταθά για την
επίσκεψη στο Σύλλογο ,μνημονεύοντας την παρουσία του Βουλευτή στο πλευρό του
ΕΣΛ, και στην πολυετή θητεία του στο συνδικαλισμό αλλά και ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς.
Στην συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος του εμπορικού κόσμου της Λιβαδειάς αλλά και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής:

·         Αδικαιολόγητο φορολογικό σύστημα που είναι ενάντια στην ανάπτυξη,  φορολογώντας τους επιχειρηματίες από το πρώτο ευρώ, και συντάχθηκε δίχως την συμμετοχή των παραγωγικών τάξεων.
·         Αλλαγή κώδικα του Τειρεσία και διάλογος με τα Τραπεζικά Ιδρύματα για στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας.
·         Καταπολέμηση του παραεμπορίου σε συνεργασία με τις Αστυνομικές αρχές.
·         Στήριξη της θέσης του Συλλόγου ενάντια στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.
·         Αλλαγή κώδικα επιβολής προστίμων από το ΙΚΑ.
·         Στήριξη πρότασης του Συλλόγου για παγιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, παράλληλη επιλογή κλίμακας ασφαλισμένων ύστερα από συνεννόηση με το ταμείο της περιοχής του, και επάνδρωση του ΟΑΕΕ με ιατρικό προσωπικό.
·         Στήριξη ΟΑΕΔ, με επανέναρξη προγραμμάτων προς όφελος εργοδοτών –εργαζομένων.
·         Διεκδίκηση παγίων αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας, όπως το πανεπιστήμιο και ο προαστιακός.
·         Μείωση του κόστους ζωής και αντιμετώπιση των καρτέλ μέσω των Επιτροπών Ανταγωνισμού.
·         Βοήθεια  υγειονομικών υπηρεσιών του κρατικού νοσοκομείου.
·         Τέλος συζητήθηκε το μείζων ζήτημα της ΑΕΠΙ και η άδικη επιβάρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και των επιχειρηματιών γενικότερα.

Κλείνοντας ο Βουλευτής κ. Σταθάς δεσμεύτηκε να επεξεργαστεί περαιτέρω τις προτάσεις του Δ.Σ ,τονίζοντας πως αυτές συμβαδίζουν με το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κόμματος του, και ότι θα διεκδικήσει στο έπακρο τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και των μικροεπιχειρηματιών, μέσω οικονομικής κρίσης και δυσμενών πολίτικων και κοινωνικών συγκύριων.
Από τις δυο πλευρές τονίστηκε η ανάγκη συχνών επαφών στα πλαίσια της συνεργασίας για την λήψη αποφάσεων και δράσεων στα φλέγοντα ζητήματα του τόπου μας.



Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: