Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Την Πέμπτη η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα - Υποψηφιότητα για το ΔΣ θέτει ο Δημ. Σύμβουλος Ορχομενού κ. Γιάννης Τσιάμης

Την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου, συνέρχεται η ΙΕ΄ Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με μοναδικό θέμα την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης για τη νέα δημοτική περίοδο 2014 - 2019. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (ξενοδοχείο Novotel Athens, Μιχαήλ Βόδα 4, αίθουσα «Νύμφες») από τις 9 το πρωί.

Στο μεταξύ, αύριο Τετάρτη, συνεδριάζει το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στις 12 το μεσημέρι, στη διάρκεια του οποίου θα γίνει ο απολογισμός για την θητεία του.


Το Πρόγραμμα των εργασιών της ΙΕ΄ Γενικής Συνέλευσης έχει ως εξής:

 09.00           Έναρξη εργασιών ΙΕ΄ Γενικής Συνέλευσης ΚΕΔΕ 
10.30              Διαπίστωση απαρτίας - Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής -
Έγκριση Κανονισμού Εργασιών Γενικής Συνέλευσης 

11.00             Καλωσόρισμα από τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη 
11.15             Χαιρετισμός προέδρου ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη  
11.30             Τοποθετήσεις αυτοδιοικητικών παρατάξεων  
12.30             Διάλειμμα
13.00            Έναρξη διαδικασιών εκλογής μελών Διοικητικού και Εποπτικού
                        Συμβουλίου ΚΕΔΕ, δημοτικής περιόδου 2014-2019 
17.00           Τέλος ψηφοφορίας
Καταμέτρηση ψήφων- Ανακοίνωση αποτελεσμάτων



Να σημειωθεί ότι τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ απαρτίζουν 500 σύνεδροι, εκ των οποίων οι 325 είναι οι δήμαρχοι της χώρας και οι 175 δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν εκλεγεί και εκπροσωπούν τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων.
Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα εκλέγονται είτε κατά συνδυασμούς είτε κατά μεμονωμένες υποψηφιότητες. Κάθε συνδυασμός θα πρέπει να περιλαμβάνει
υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, κατ΄ αναλογία, έως 30 δημάρχους και έως 15 δημοτικούς συμβούλους .

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, που εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση, αποτελείται από 31 μέλη. Στο σύνολο των μελών, τα 20 είναι δήμαρχοι και 11 δημοτικοί σύμβουλοι. Στους 20 δημάρχους συμπεριλαμβάνεται και ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος δεν εκλέγεται καθώς μετέχει αυτοδικαίως.  

Το Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση με ενιαίο ψηφοδέλτιο, αποτελείται από επτά μέλη.

Στη συνέχεια και εντός δέκα ημερών από τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης θα γίνει η εκλογή Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών Εκτελεστικής Επιτροπής Κ.Ε.Δ.Ε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει ανάμεσα στα μέλη του, με μυστική ψηφοφορία τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Α΄ και Β΄ αντιπροέδρους και τον γενικό γραμματέα.

Στην ίδια συνεδρίαση και μετά την εκλογή του Προεδρείου, το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει με μυστική ψηφοφορία, ανάμεσα στα μέλη του, τα υπόλοιπα 7 μέλη της ενδεκαμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα τέσσερα, είναι τα μέλη του προεδρείου. 

* Το ORCHOMENOS PRESS εύχεται "καλή επιτυχία" στο Δημοτικό Σύμβουλο Ορχομενού κ. Γιάννη Τσιάμη,  ο οποίος μετά  από την εκλογή του ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, θα θέσει υποψηφιότητα για μια θέση στο νέο  Δ.Σ  του ανώτερου οργάνου της αυτοδιοίκησης τη Κεντρική ένωση Δήμων Ελλάδος   , για τη θητεία 2014 – 2019 , με  το  συνδυασμού του Δημάρχου  Αμφιλοχίας Απόστολου Κοιμήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: