Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλη ποσότητα αδασμολόγητου καπνού εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς στην Κάτω Τιθορέα!!!



Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός, σε αποθηκευτικούς χώρους και οικία του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από -736- κιλά αδασμολόγητου καπνού

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν επίσης μία συσκευή για την αεροστεγή σφράγιση - συσκευασία των ποσοτήτων καπνού, δύο ηλεκτρικές ψηφιακές ζυγαριές, πλήθος νάιλον συσκευασιών κ.α.

Επιπλέον συνελήφθησαν δύο άτομα στη Λιβαδειά, τα οποία είχαν προμηθευτεί ποσότητα αδασμολόγητου καπνού από τον 55χρονο  










Συνελήφθη, χθες (22-10-2014) το μεσημέρι στην περιοχή της Κάτω Τιθορέας Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Σε διαδοχικές νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τρία οικήματα, τα οποία ο 55χρονος χρησιμοποιούσε ως αποθηκευτικούς χώρους, αλλά και στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (736) κιλών και (750) γραμμαρίων περίπου.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται επίσης δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας 50χρονος ημεδαπός και ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, εντόπισαν στη Λιβαδειά ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 50χρονος και ο 40χρονος και σε έρευνα που διενήργησαν, βρήκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατάσχεσαν τρεις (3) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (1.060) γραμμαρίων, την οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευτεί από τον 55χρονο.
  

Σε έρευνες που επακολούθησαν χθες το πρωί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε τρεις αποθηκευτικούς χώρους και στην οικία του 55χρονου, στην ευρύτερη περιοχή της Κάτω Τιθορέας Φθιώτιδας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

·         ποσότητα μη βιομηχανοποιημένου καπνού (άκοπα και ακατέργαστα φύλλα καπνού), συνολικού βάρους (720) περίπου κιλών,
·         ποσότητα κομμένου και έτοιμου προς πώληση καπνού, συνολικού βάρους (16) κιλών και (750) γραμμαρίων περίπου,
·         μία συσκευή, κατάλληλη για την αεροστεγή σφράγιση - συσκευασία των προς πώληση ποσοτήτων καπνού,
·         δύο (2) ηλεκτρικές ψηφιακές ζυγαριές και
·         μία πλατφόρμα, παλέτες και πλήθος νάιλον συσκευασιών και χάρτινων κιβωτίων.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και φύλλων καπνού θα σταλούν στο Τελωνείο Στυλίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.


Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: