Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Πρόσκληση σε βιβλιοπαρουσίαση στη Θήβα

Ο Σύλλογος ¨ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΗΒΑΣ¨ και οι Εκδόσεις ¨Μελάνι¨ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ποιητικού έργου του Νίκου Μοσχοβάκου με αφορμή την έκδοση της συλλογής του ¨Αιφνίδια και διαρκή¨, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 στις 18:00μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

Για το έργο του ποιητή θα μιλήσουν οι:
Ζαχαρίας Σώκος, δημοσιογράφος, παραγωγός Τρίτου Προγράμματος ΕΡΤ
Γιώργος Λυμπερόπουλος, δικηγόρος
Ποιήματα θα διαβάσουν οι:
Ιωάννα Σταυροπούλου, ηθοποιός
Ναυσικά Μοσχοβάκου, εκπαιδευτικός
Μελοποιημένα ποιήματα θα τραγουδήσει ο Γιώργος Χατζηχρονόγλου.

Ο Νίκος Μοσχοβάκος γεννήθηκε το 1946 στα Τσικαλιά της Μάνης. Τελείωσε την τότε 8η Γυμνασίου στη Θήβα, όπου εγκαταστάθηκε και έζησε για πολλά χρόνια η οικογένεια του. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και είναι δικηγόρος. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: ¨Ειδοποίηση¨ 1970, ¨Ζέον¨ Εκδ.Καστανιώτη 1979, ¨Πολυετής σβέση φανού¨ 2008, ¨Οφειλή περιπέτειας¨ 2011, ¨Αιφνίδια και διαρκή¨ 2014, Εκδ. Μελάνι. Επίσης έχει λάβει μέρος στις ομαδικές εκδόσεις ¨Διήγημα 1970¨, Εκδ.Κάλβος, ¨Κατάθεση ΄73¨ Εκδ.Μπουκουμάνη, ¨Ποίηση 7¨ Εκδ.Καστανιώτη 1977 και ¨Ποίηση 81¨ Εκδ.Καστανιώτη 1981. Ποιήματα του έχουν μεταφραστεί στα Βουλγάρικα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η ποίηση του Νίκου Μοσχοβάκου, συνθέτει έναν καμβά στον οποίο αποτυπώνεται η ίδια η γενιά και η εποχή του σε μια διαλλεκτική σχέση με τα προσωπικά του βιώματα. Ποιήματα υποβλητικά και υπαινικτικά, με μια λεπτή συχνά Καβαφική ειρωνεία, με ¨αμεσότητα και συγκεκαλυμμένη οργή¨, βαβίζουν χέρι-χέρι με την αγωνιστικότητα και τη ματαίωση, το πάθος και τον πόνο, την ελπίδα και την απαισιοδοξία, σ΄ένα δίπολο κατάφασης και άρνησης μέσα από το οποίο αναδύεται η αναζήτηση μιας ταυτότητας, προσωπικής και συλλογικής.

Για το Δ.Σ.
του Συλλόγου ¨ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ¨
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια: