Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκαν οι εκτιμήσεις για τις ζημιές στη 1η και 16η Ιουνίου 2014 σε βαμβακοκαλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου Θηβών της Π.Ε. Βοιωτίας

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛ.Γ.Α., σας πληροφορούμε τα εξής:

Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από τις χαλαζοπτώσεις  που σημειώθηκαν στις 1 και 16 Ιουνίου 2014 σε βαμβακοκαλλιέργειες, στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου Θηβών της Π.Ε. Βοιωτίας, το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων ολοκληρώθηκε.
Σημειώνεται επίσης ότι, από τις βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου 2014 στην ανωτέρω περιοχή ζημιές προξενήθηκαν σε διάφορες καλλιέργειες, μεταξύ αυτών και βαμβακοκαλλιέργειες, για τις οποίες διενεργήθηκαν επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις. Το έργο των εκτιμήσεων θα αρχίσει μετά την λήξη της υποβολής των δηλώσεων.
Στη συνέχεια για όλες τις παραπάνω ζημιές θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση βέβαια οι τελευταίοι να έχουν εκπληρώσει τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Τέλος επισημαίνεται ότι, οι προσβολές στις βαμβακοκαλλιέργειες από το ρόδινο και πράσινο σκουλήκι δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον Κανονισμό Φυτικής Παραγωγής του ΕΛ.Γ.Α.



Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: