Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Τη σύσταση νέας Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου πέτυχε ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Καράμπελας

Ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιάννης Καράμπελας κατέθεσε τροπολογία με αριθμό 2193/192, για τη σύσταση νέας Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου στο Δήμο Τανάγρας, η οποία και έγινε αποδεκτή στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής από τον υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη.
«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση – τομή, αφού όχι μόνο ικανοποιήθηκε ένα δίκαιο, διαχρονικό και διακομματικό αίτημα των τοπικών φορέων, αλλά είναι και η πρώτη φορά που αλλάζει το Πρόγραμμα “Καλλικράτης”, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την διόρθωση περαιτέρω διοικητικών στρεβλώσεων που προήλθαν από την ψήφιση κι εφαρμογή του», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Καράμπελας.
Και συμπλήρωσε: «Πλέον το Δήλεσι, η μεγαλύτερη σε έκταση κατοικημένη περιοχή σε ολόκληρο τον Δήμο Τανάγρας με 4.672 μόνιμους κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί αποτελεσματικότερα, εξυπηρετούμενη από κοινές δημόσιες υπηρεσίες όπως ιατρείο του ΕΣΥ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ κ.α. αλλά και να προωθήσει μια σειρά από υποδομές όπως την ένταξη του στο Σχέδιο Πόλεως, την ανέγερση 12τάξιου Δημοτικού Σχολείου Δηλεσίου και τη δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης».
Να σημειωθεί οτι από τις αρχές του 2010 είχε εκδηλωθεί η διάθεση μέσω επιστολών και πολιτικών παρεμβάσεων, τόσο από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο  κι από βουλευτές Βοιωτίας, για την ενοποίηση του Δηλεσίου και την ανακήρυξη του σε Δημοτική Ενότητα Δήμου Τανάγρας, χωρίς όμως το προσδοκώμενο αποτέλεσμα το οποίο επιτεύχθηκε τώρα μετά την καθοριστική παρέμβαση του Γ. Καράμπελα.
Τέλος η συγκεκριμένη τροπολογία είναι μια από τις δύο που ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ (η άλλη αφορά στον ΗΣΑΠ) ενώ ο βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: