Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Ξεκίνησε το πρόγραμμα 12μηνης εργασίας στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ για 10 νέους Μηχανικούς


Στις 3 Φεβρουαρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Στεφανίδης και η διοίκηση του εργοστασίου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ υποδέχθηκαν στο εργοστάσιό της στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας τους 10 νέους μηχανικούς, επιτυχόντες του προγράμματος «ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ».
Η εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους τον περασμένο Νοέμβριο και μέχρι το Δεκέμβριο, οπότε και ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία, ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 600 από μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά σε κάθε περίπτωση κάτω των 28 ετών και με μικρή ή καθόλου προϋπηρεσία.
Για την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, μια ιστορική ελληνική βιομηχανία με πάνω από μισό αιώνα δράσης στον κλάδο της παραγωγής αλουμίνας και πρωτόχυτου αλουμινίου, η δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία και την οικονομία ήταν, είναι και θα είναι πάγια προτεραιότητα.
Αυτή ακριβώς η φιλοσοφία, εκφράζεται μέσω της πρωτοβουλίας «Μηχανικοί στην Πράξη». Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα έμμισθης απασχόλησης, που περιλαμβάνει διαρκή εκπαίδευση, εναλλαγή θέσεων εργασίας, coaching και συστηματική αξιολόγηση των συμμετεχόντων, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν δυναμικά την καριέρα τους και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, εργαζόμενοι δίπλα στους καλύτερους του κλάδου τους.  Οι 10 νέοι μηχανικοί θα φιλοξενηθούν, δωρεάν, καθόλη τη διάρκεια της εργασίας τους σε ανακαινισμένα διαμερίσματα, στον πρότυπο οικισμό του εργοστασίου στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας.
Μέσα από το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη», η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ φιλοδοξεί να βοηθήσει τους συμμετέχοντες νέους μηχανικούς να αποκτήσουν την απαραίτητη προϋπηρεσία, την τεχνογνωσία και την εμπειρία και να αναπτύξουν τις προσωπικές τους δεξιότητες, στοιχεία απαραίτητα για τη μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση. Ταυτόχρονα όμως, το στοίχημα τόσο για τους νέους μηχανικούς όσο και για τη διοίκηση της ΑτΕ, είναι μέσω της εργασίας τους και των projects που θα αναλάβουν, στο εργοστάσιο, να φανεί ποιοι από αυτούς θα διακριθούν ώστε να διεκδικήσουν μία θέση στην εταιρεία και μετά από το τέλος του προγράμματος, ανάλογα βέβαια και με τις ανάγκες τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Η εν λόγω πρωτοβουλία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα αν κανείς λάβει υπ’ όψιν πως η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ αποτελεί μια από τις δυναμικά αναπτυσσόμενες βιομηχανικές επιχειρήσεις της χώρας και πυλώνα της ελληνικής βιομηχανίας και ταυτόχρονα τη σημαντικότερη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και εμπορίας αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως μία από τις διεθνώς κορυφαίες βιομηχανίες, η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ εφαρμόζει καινοτόμες μεθόδους παραγωγής και πρωτοπορεί σε τεχνογνωσία σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που καθιστά ακόμη σημαντικότερα τα οφέλη που επιφυλάσσει το πρόγραμμα για τους συμμετέχοντες σε αυτό.




Η πρωτοβουλία «Μηχανικοί στην Πράξη» υλοποιείται στο πλαίσιο της δέσμευσης της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και του Ομίλου Επιχειρήσεων ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ για τη δημιουργία αξίας και την ουσιαστική στήριξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούνται. Ιδιαίτερα σε μια χρονική στιγμή που η χώρα μας μαστίζεται από υψηλούς δείκτες ανεργίας, και μάλιστα μεταξύ των νέων, η ενίσχυση της απασχόλησης, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και η προώθηση της αξιοπρεπούς εργασίας, διαχρονικοί στόχοι των δύο οργανισμών, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία και μετατρέπονται σε πάγια προτεραιότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: