Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους ο 7ος * ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ


           Το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου 2015, η πλατεία του Διονύσου γέμισε χαρούμενες παιδικές φωνές και ενθουσιασμένους ποδηλάτες/σες.  Η νέα Δημοτική αρχή του Ορχομενού διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και πάλι ύστερα από διακοπή 2 χρόνων, τον 7ο Ποδηλατικό Γύρο, δίνοντας το μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους πως «το ποδήλατο μπορεί να είναι για όλους μας καθημερινό μέσο μεταφοράς και άθλησης». Η προγραμματισμένη διαδρομή είχε αφετηρία την πλατεία του Διονύσου και μέσω Ορχομενού – Αγίου Σπυρίδωνα – Αγίου Δημητρίου και Καρυάς κατέληγε στην κεντρική πλατεία Ηρώων του Ορχομενού.












          Από τις 9 και μισή το πρωί η ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου έστησε τραπεζάκια στην πλατεία του Διονύσου και μπροστά από το αρχαίο θέατρο του Ορχομενού για να δεχτεί τις συμμετοχές των ποδηλατών, ενώ

Ο Μέγας Χορηγός κ. Αργύρης Νίκας
 
ταυτόχρονα οχήματα του Δήμου μετέφεραν ποδηλάτες με τα… «οχήματά» τους από τον Ορχομενό στον Διόνυσο. Εκεί οι συμμετέχοντες έδιναν τα στοιχεία τους, έπαιρναν τον αυτοκόλλητο αριθμό συμμετοχής και ένα καπελάκι δώρο για να μην τους ζαλίζει ο ήλιος, προσφορά του κ. Νότη Αγνιάδη, και απολάμβαναν το πραγματικά ιδανικό ηλιόλουστο πρωινό με τη συντροφιά χαρούμενης μουσικής, από τους αδελφούς Κιαλιού, και τις πετυχημένες ατάκες της παρουσιάστριας κας Λουκίας Τσάπρα.
          Στις 10 και κάτι ο Δήμαρχος Ορχομενού και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, έδωσε το σύνθημα της εκκίνησης. Ο τελικός απολογισμός ήταν 140 συμμετοχές στη διαδρομή των 22 περίπου χιλιομέτρων. Οι δε ηλικίες των συμμετεχόντων κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα: από 5 μέχρι 65 χρονών!
          Οι ποδηλάτες πέρασαν από τον Ορχομενό, όπου προστέθηκαν στην ομάδα αρκετοί ακόμα ποδηλάτες, από τον Άγιο Σπυρίδωνα και κατέληξαν στον Άγιο Δημήτριο όπου έκαναν μια ολιγόλεπτη στάση για ένα μπουκαλάκι νερό, χορηγία της Εμπορικής-Τεχνικής του κ. Μπασιάκου, με τη φροντίδα του τοπικού Συλλόγου Γυναικών. Κι από τον Άγιο Δημήτριο στον τερματισμό στην κεντρική πλατεία του Ορχομενού. Σε όλη την διαδρομή συνόδευαν τους ποδηλάτες η δημοτική σύμβουλος κα Έλενα Γεωργίου-Ζάντζα, η τοπική σύμβουλος Κοκκίνου κα Φανή Θεοδώρου, ενώ για την ασφάλεια των ποδηλατών φρόντισαν με ιδιαίτερο ζήλο το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, μοτοσυκλετιστές της Μότο-λέσχης Ορχομενού και το Κέντρο Επιχειρήσεων Λιβαδειάς της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης.
          Στον τερματισμό είχε διοργανωθεί γιορτή. Ο μέγας χορηγός κ. Αργύρης Νίκας είχε στολίσει την πλατεία και είχε στήσει τα δώρα που πρόσφερε σε μια μικρή εξέδρα: 2 ποδήλατα συνολικής αξίας 400 περίπου ευρώ, 4 σκεϊτ-μπόρντ, 4 κράνη και 10 ειδικά μπουκάλια για ποδηλάτες. Στο όμορφο κυριακάτικο μεσημέρι όλα τα μαγαζιά γύρω από την πλατεία ήταν γεμάτα κόσμο. Υπό τους ήχους και πάλι χαρούμενης μουσικής και με τις παροτρύνσεις της παρουσιάστριας κας Λουκίας Τσάπρα όλοι σηκώθηκαν να χειροκροτήσουν και να καμαρώσουν τους συμμετέχοντες που έφθασαν κατά τις 12 και μισή περίπου. Η ομάδα του πολιτιστικού κέντρου, εθελόντριες (Ιωάννα Τουλούπη-Γκικοπούλου, Ιωάννα Παναγιωτίδη, Έφη Τζαβάρα-Νικολακάκου, Τασία Υπερηφάνου-Παπουτσή, Μαρία Κραβαρίτη-Ψαλλίδα, Χρύσα Σκαγιάκου, Μαρία Μελέκου-Νταβαλούμη) και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα πολιτισμού Κική Καραβαγγέλη, περίμεναν να δροσίσουν τους συμμετέχοντες με αναψυκτικά προσφορά της ντόπιας βιοτεχνίας ΑΓΝΗ του κ. Οικονόμου. Και φυσικά όλοι παρέλαβαν ένα αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής σχεδιασμένο από υπηρεσία του Δήμου και τυπωμένο από τον χορηγό κ. Θεόδωρο Ζησιμόπουλο (Συστήματα Μηχανοργάνωσης).






































           Κι αφού πήραν τις ανάσες τους περίμεναν, ειδικά οι μικροί συμμετέχοντες, την κλήρωση των δώρων. Ένα παιδικό προσωπάκι γέμιζε χαμόγελο κάθε φορά που οι αιρετοί και οι χορηγοί έβγαζαν έναν αριθμό από την κληρωτίδα. Και βέβαια οι τυχεροί δεν ήταν μόνο μικροί. Πάντως τα 2 ποδήλατα κέρδισαν δύο μικροί συμμετέχοντες κάτοικοι Διονύσου: ο Αλέξανδρος Μίχος και ο Άρης Πότκα.
          Στο τέλος της πετυχημένης εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος ευχαρίστησε πρώτα από όλους τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς Αγνιάδη, Ζησιμόπουλο, Οικονόμου, Μπασιάκο και ιδιαίτερα τον μέγα χορηγό κ. Αργύρη Νίκα που εκτός από την απλόχερη προσφορά των δώρων στόλισε με ιδιαίτερη επιμέλεια τόσο την πλατεία Διονύσου όσο και την πλατεία του Ορχομενού, τον γιατρό και φανατικό ποδηλάτη κ. Γιάννη Περγαντά που σε συνεργασία με την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο κα Κική Καραβαγγέλη, ήταν η ψυχή της άριστης διοργάνωσης, τον αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Νταβαλούμη, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Χρήστο Μπαμπλέκο, τον πρόεδρο του

Ο Δήμαρχος παραδίδει στον έναν τυχερό
το ποδήλατο που κέρδισε.
 
τοπικού συμβουλίου Ορχομενού κ. Βασίλη Τάγκαλη που έδωσαν το παρών τους όπου χρειάστηκε, όλους όσους βοήθησαν και βέβαια την ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου (που προαναφέραμε), τους εθελοντές και εθελόντριες που έχουν σε όλες τις εκδηλώσεις πρωταρχικό ρόλο.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ορχομενού
Φωτογραφίες: Θ. Απογένης, Γ. Μάντζας

* Το ORCHOMENOS PRESS διευκρινίζει πως ο Ποδηλατικός Γύρος Ορχομενού διοργανώθηκε και το 2013 στην πόλη μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: