Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ορχομενού για τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ

Ψήφισμα 

Η κυβέρνηση με μια απαράδεκτη και προκλητική απόφαση, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των θεσμών (Τρόϊκα) για την αρπαγή των αποθεματικών των Ο.Τ.Α. και όλων των δημοσίων φορέων.
Πρόκειται για μια απόφαση βαθιά αντιλαϊκή, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες και την καθημερινότητά τους.
Είναι απόφαση αναμενόμενη, αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Τα διαθέσιμα των Δήμων, που είναι χρήματα του ελληνικού λαού, οδηγούνται στους δανειστές, στο ακέραιο και στο διηνεκές, για να αποπληρωθεί το κρατικό χρέος.
Πρόκειται για τους αναγκαίους και κρίσιμους πόρους, που τους έχει πληρώσει ο λαός από το υστέρημά του μέσω της φοροεπιδρομής και αντί να κατευθυνθούν στην κάλυψη των άμεσων αναγκών του, καταλήγουν στους δανειστές. Χρήματα που προορίζονται για την θέρμανση και τη σίτιση των παιδικών σταθμών, στις σχολικές επιτροπές, τις κοινωνικές δομές, τα έργα και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν οξυμένες λαϊκές ανάγκες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Απαιτεί την άμεση και οριστική απόσυρση του.

Τα διαθέσιμα των Δήμων είναι για τους εργαζόμενους, το λαό και τις ανάγκες του, όχι για τις τράπεζες , τους δανειστές και το κεφάλαιο. 

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορχομενού

Δεν υπάρχουν σχόλια: