Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ημερίδα με θέμα το νέο θεσμικό πλαίσιο στην αδειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Επιμελητήριο

Με πολυπληθή συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητηριο Βοιωτίας, την Τετάρτη 22 Απριλίου, ενημερωτική ημερίδα με θέμα,«το νέο θεσμικό πλαίσιο στην αδειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων».




Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Τμήματος Ανατολικής Στερεάς και της Νομαρχιακής Επιτροπής Βοιωτίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Συλλόγου Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών Βοιωτίας και του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και επιχειρήθηκε να δοθούν έγκυρες απαντήσεις από τους εμπλεκόμενους παράγοντες σε σχετικά προβλήματα, που απασχολούν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμούς,  ο κ. Αθανάσιος Λυκόπουλος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Τμήματος Ανατολικής Στερεάς, ο κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λεβαδέων, κ. Στέλιος Θεοδωρόπουλος.
Την συζήτηση συντόνισαν ο κ. Λουκάς Γκιγκέλος, Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΣ και Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών Βοιωτίας και ο κ. Αντώνης Παναγώτας, μηχανολόγος και επιχειρηματίας.
Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο κ. Παναγιώτης Ποιητάρης, Π.Ε. Παραγωγής και Διοίκησης, από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Βοιωτίας, ο οποίος ανέλυσε το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της αδειοδότησης και τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας του, που σχηματικά μπορούν να συνοψιστούν με την φράση, «πρώτα αδειοδοτούμε και μετά ελέγχουμε».
Επίσης,  ο κ. Ιωάννης Πολίτης, Πυραγός του Τμήματος Πυρασφάλειας της  Π.Υ. Λιβαδειάς, ο οποίος εξέθεσε το νέο νομικό πλαίσιο Κανονισμού Πυροπροστασίας και επέστησε την προσοχή σε πολίτες και μηχανικούς, για την ορθή τήρηση των μέτρων πυρασφάλειας.
Ακόμη, ο κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, Μηχανολόγος Μηχανικός, από την       Δ/νση Μεταφορών Π.Ε. Βοιωτίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην αδειοδότηση πρατηρίων καυσίμων-συνεργείων-μεταφορικών επιχειρήσεων-σχολών οδήγησης κτλ.
Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Μπαζιώτης, Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΣ και Διευθυντής Πολεοδομίας Λιβαδειάς αναφέρθηκε στο ζήτημα των χρήσεων γης και ιδιαίτερα στο σοβαρό πρόβλημα, που δημιουργούν οι περιορισμοί στο ΓΠΣΣ Λιβαδειάς.
Επίσης, παραβρεθήκαν η κα Κουτσοπούλου Αγγελική-Ειρήνη,  Αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βοιωτίας ΤΕΕ/ΤΑΣ, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Αθανάσιος Καλογρηάς, ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Θήβας, κ. Βούλγαρης Σωτήριος, πολλοί μηχανικοί, μηχανολόγοι καθώς και τοπικοί επιχειρηματίες.
Το Επιμελητηριο Βοιωτίας ευχαριστεί θερμά όλους τους εισηγητές και τους παρευρισκόμενους για την πολύτιμη συμμετοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: