Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

«ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΑ ΨΙΛΗ ΒΡΟΧΗ»: Μια παράσταση σαν βαρκάδα στα νερά της Ανατολής στα Τροφώνια 2015!

Μετά από δύο επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η θεατρική – μουσική παράσταση του Πάνου Σκουρολιάκου «ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΑ ΨΙΛΗ ΒΡΟΧΗ», κάνει ένα ταξίδι το καλοκαίρι του 2015, σε όλη την Ελλάδα!
Μια παράσταση σαν βαρκάδα στα νερά της Πόλης, της Σμύρνης, της καθ ημάς ανατολής με συνταξιδιώτες στο τραγούδι και τα όργανα, την Θεοδοσία Στίγκα, τον Χάικ Γιαζιτζιάν (ούτι), τον Μάνο Κουτσαγγελίδη (κανονάκι), τον Φώτη Τσορανίδη (κιθάρα) και τον Πάνο Σκουρολιάκο στο θεατρικό μέρος, σε κείμενα των Νικηφόρου Ρωμανού, Νικήτα Χωνιάτη, Μιλτιάδη Χουρμούζη, Θέμη Πάνου και αφηγήσεις απλών ανθρώπων. Τα τραγούδια και τα κείμενα, ακούγονται διαφορετικά σε αυτήν την παράσταση. Στην Κωνσταντινούπολη των πολλών και διαφορετικών πολιτισμών, στην κοσμοπολίτισσα Σμύρνη, αλλά και στη Συρία και τον Λίβανο, συναντώνται ήχοι και λέξεις ελληνικές, αρμένικες, αραβικές, τούρκικες δημιουργώντας μια μεγάλη παρέα όπου όλοι οι καλοί χωράνε. Μια ωραία βόλτα σε ένα παρελθόν που είναι ταυτόχρονα και το παρόν όλων αυτών των τόπων και των ανθρώπων.
Η Θεοδοσία, ο Χάικ, ο Μάνος και ο Φώτης μοιράζονται τραγούδια σε διαφορετικές γλώσσες συνθέτοντας ένα γοητευτικό και αρμονικό μουσικό μωσαϊκό. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Πάνου Σκουρολιάκου, η εικαστική επιμέλεια της Πηνελόπης Συρογιάννη και της Νότας Μπενετάτου.

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015
ΚΑΙ ΩΡΑ 21:00
ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος Άξονας 4, προσέγγιση Leader

Δεν υπάρχουν σχόλια: