Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κατάρτισης με τίτλο «Let’s Play Together»

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας συμμετείχε σε Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Κατάρτισης με τίτλο «Lets Play Together» και περιεχόμενο τα προσαρμοσμένα αθλήματα για ΑΜΕΑ στη χώρα μας. Από το Κέντρο Ειδική Παιδεία συμμετείχαν η Διευθύντρια κα. Αλεξάνδρα Ζάνταλη και ένα από τα παιδιά του Κέντρου ο Χρήστος Θηβαίος. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 30 συνολικά συμμετέχοντες από 11 χώρες (Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Ιταλία, Σλοβακία, Τουρκία, Κύπρος, Λιθουανία, Ουγγαρία, Ελλάδα και Εσθονία) μαζί με τους συνοδούς τους. 

Η κατάρτιση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις 6-10 Νοεμβρίου του 2015 στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας.
Κύριοι στόχοι της κατάρτισης ήταν η προώθηση του αθλητισμού προσαρμοσμένη σε άτομα με αναπηρίες και σωματικές / αισθητηριακές ή / και διανοητικές αναπηρίες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διάφορα βιωματικά παιχνίδια και να έχουν άμεση επαφή με αυτή την ομάδα-στόχο, η οποία διευκόλυνε την πραγματική γνώση των διαφορών και των ομοιοτήτων τους, χρησιμοποιώντας τον αθλητισμό ως εργαλείο ενσωμάτωσης, διαδίδοντας την εικόνα ενός δικαίωμα για όλους.


Κάθε εθνική αποστολή είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να παρουσιάσει  το έργο που έχει ήδη γίνει στο δικό τους Φορέα. Η κατάρτιση έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις σχετικά με τα προσαρμοσμένα αθλήματα στις χώρες τους και τους έδωσε τα μέσα να ευαισθητοποιήσουν τις τοπικές αρχές ώστε να στηρίξουν πρωτοβουλίες αυτού του πεδίου. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την προσωπική και κοινωνική ανάκαμψη των νέων με αναπηρίες, την αύξηση της αυτοεκτίμησης και τα κίνητρά τους να ενθαρρύνουν άλλους νέους με αναπηρίες να αθληθούν για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και να ευημερήσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: