Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Οι συνταξιούχοι της Βοιωτίας στο πλευρό των αγροτών

Εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων συλλόγων συνταξιούχων της περιοχής Λιβαδειάς των, επισκέφτηκαν τους αγρότες του μπλοκ Κάστρου για να τους εκφράσουν την συμπαράσταση στον κοινό αγώνα για το ασφαλιστικο.
Από την πλευρά τους οι αγρότες υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την αντιπροσωπεία, και την προσκάλεσαν στη συνέλευση που πραγματοποίησαν για τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεών τους.
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Δ. Παπιώτης, πρόεδρος των συνταξιούχων του Δημοσίου,  μετά από πρόσκληση του προεδρείου, διάβασε στους συγκεντρωμένους αγρότες το ψήφισμα των συνεργαζόμενων συλλόγων που έγινε δεκτό με χειροκροτήματα.
Στη συνέχεια παραθέτουμε το εν λόγω ψήφισμα
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Οι συνεργαζόμενοι Σύλλογοι Συνταξιούχων ΙΚΑ-Δημοσίου-ΟΑΕΕ, χαιρετίζουμε τους αγωνιζόμενους  αγρότες και τους βεβαιώνουμε ότι είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό τους γιατί, ο πόλεμος που κήρυξαν στη κοινωνική ασφάλιση  και στο εισόδημα των εργαζόμενων η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια που όλοι αυτοί υπηρετούν,  στρέφεται εναντίων όλων μας.  Εναντίων όλων όσων βγάζουν το ψωμί τους με τον ιδρώτα τους.
Όμως εμείς σήμερα δεν είμαστε χωρισμένοι από ψευτοδιαφορές όπως στο παρελθόν. Έχει ξεσηκωθεί κάθε επαγγελματικός κλάδος και κάθε κοινωνικός φορέας γιατί η επίθεση είναι γενική.
Η κοινή γνώμη είναι με το μέρος μας γιατί όλοι πια έχουν καταλάβει ότι όσο υποχωρούμε και συμβιβαζόμαστε, τόσο αυτοί ξεθαρρεύουν και μας κλέβουν πιο πολύ τον μόχθο μας.
Τώρα πια το ζήτημα είναι η επιβίωσή μας. Μας ζητούν όλο και πιο πολλά και μας παρέχουν όλο και πιο λίγα.
Προσπαθούν να μετατρέψουν την κοινωνική ασφάλιση, που δεν είναι μόνο η σύνταξη, αλλά και η προστασία της υγείας της δικής μας και των παιδιών μας, σε φιλανθρωπία και ζητούν να τους είμαστε και ευγνώμονες επειδή, τάχα, “προστατεύουν τους αδύναμους” !
Θέλουν να μετατρέψουν την κοινωνική ασφάλιση σε ιδιωτική έτσι που, όποιος είναι φτωχός στα νιάτα του θα “πρέπει” να υποφέρει και στα γηρατειά του! Αυτό είναι το κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό σύστημα που προσπαθούν να μας επιβάλουν με την λεγόμενη “αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού” για να το σώσουν τάχα.
Δεν μας φοβίζουν πια οι απειλές ότι “θα καταστραφούμε”, “θα πεινάσουμε” κι αυτοί έρχονται να μας σώσουν! Λες κι αυτοί θα πάνε να σπείρουν, αυτοί θα πάνε στα εργοστάσια, αυτοί θ’ ανέβουν στις σκαλωσιές!
Δεν θα τους αφήσουμε όμως! Όλοι μαζί θα τους αναγκάσουμε να μην τολμήσουν ούτε για ψήφιση να το πάνε στη Βουλή!
Και θα το καταφέρουμε, να είστε σίγουροι, γιατί απέναντί τους δεν έχουν κάποιους επαγγελματικούς κλάδους. Έχουν τον λαό ολόκληρο, ενωμένο και αποφασισμένο!  Γιατί εμείς είμαστε ο λαός.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Λιβαδειάς



Δεν υπάρχουν σχόλια: