Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Πρόγραμμα δανειστικής βιβλιοθήκης στο ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς


Σήμερα Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, μέσα σε κλίμα απίστευτου ενθουσιασμού για τους μαθητές και συγκίνησης για αρκετούς εκπαιδευτικούς, ξεκινήσαμε τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου.
Στην αρχή ενημερώθηκαν οι μαθητές για το τι πρόκειται να γίνει, για τα προσδοκώμενα οφέλη, για τη διαδικασία του δανεισμού, αλλά και για τη χρήση και τη μεταχείριση των βιβλίων. Στη συνέχεια ένας -ένας και μία -μία παρέλαβαν την κάρτα μέλους - δανεισμού της βιβλιοθήκης και το βιβλίο.
Η δράση της δανειστικής βιβλιοθήκης οργανώθηκε σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, που μας διέθεσε τα βιβλία.



Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες Ακολουθεί η επιστολή που στείλαμε στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών μας:

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την προσπάθεια που κάνουμε για να λειτουργήσει για πρώτη φοράΔανειστική Βιβλιοθήκη μέσα στο χώρο του σχολείου μας.
Η ιδέα γεννήθηκε από την πεποίθηση και την προσδοκία ότι όλοι οι μαθητές μας θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν περεταίρω τις ιδιαίτερες ικανότητές τους και να έρθουν σε επαφή με ακούσματα και εικόνες έξω από την καθημερινότητα του περιβάλλοντός τους μέσα από το μαγικό κόσμο του βιβλίου.
Είμαστε, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε ότι η ιδέα αυτή από σήμερα παίρνει σάρκα και οστά, χάρη στη συνδρομή και τη σύμπραξη του συνόλου των εκπαιδευτικών με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, ούτως ώστε να δοθεί στους μαθητές μας εξίσου η δυνατότητα της εύκολης πρόσβασης στο βιβλίο και να αναπτυχθεί κατ’ επέκταση η φιλαναγνωσία και η φιλομάθεια.
Καταβλήθηκε προσπάθεια να προσεγγίσουμε τις ανάγκες του κάθε μαθητή χωριστά και έτσι επιλέξαμε τα βιβλία που θα δανείζονται. Όσοι έχουν κατακτήσει την αναγνωστική ικανότητα, θα μπορούν να διαβάζουν τα βιβλία μόνοι τους στο σπίτι. Οι μαθητές που δεν την έχουν αναπτύξει, θα χρειαστούν τη δική σας βοήθεια, θα χρειαστεί να τους τα διαβάσετε εσείς. Παράλληλα στο σχολείο θα ενθαρρύνουμε το διάβασμα, μέσω καθοδηγούμενης συζήτησης για το περιεχόμενο του βιβλίου και κυρίως για τα θέματα που πιθανά να ενδιαφέρουν τον μαθητή ή να καλύπτουν εκπαιδευτικές ή και κοινωνικο-συναισθηματικές ανάγκες κατά περίπτωση.
Ας αγκαλιάσουμε όλοι την προσπάθεια.
ΑΝΟΙΞΑΜΕ, ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

Ο Αν. Δ/ντης & ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: