Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Πρόστιμο σε γιατρό του Νοσοκομείου Λιβαδειάς που αρνήθηκε απόσπαση στο Νοσοκομείο Λαμίας

Την έντονη διαμαρτυρία της Τριμελούς Επιτροπής των γιατρών του νοσοκομείου Λιβαδειάς προκάλεσε η απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστωρα Αντωνίου, να επιβάλλει πρόστιμο σε παιδίατρο που αρνήθηκε να αποσπαστεί για εφημερίες στο νοσοκομείο Λαμίας.

Η ανακοίνωση- καταγγελία της Τριμελούς Επιτροπής

Η τριμελής επιτροπή και οι ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς καταγγέλλουμε την άδικη επιβολή ενός εκδικητικά τιμωρητικού προστίμου από τον διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. (προϊσταμένης υγειονομικής αρχής Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) σε βάρος συναδέλφου παιδιάτρου η όποια πανθομολογουμένως χαρακτηρίζεται από υψηλή επιστημονική κατάρτιση καθώς και αφοσίωση στον εργασιακό της ρόλο.

Συγκεκριμένα το παιδιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς αδυνατεί να καλύψει πλήρως το μήνα με εφημερίες αφήνοντας μέρες κενές παρ’ ότι οι συνάδελφοι διενεργούν τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό. Η 5η ΥΠΕ ενώ το γνωρίζει μεγαλώνει τα κενά αυτά αποσπώντας ιατρούς από τη Λιβαδειά για εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Η τιμωρηθείσα ιατρός έλαβε απλή ειδοποίηση κατόπιν του προγραμματισμού των εφημεριών της στη Λιβαδειά κι επειδή δεν κατάφερε ν’ ανταποκριθεί, χωρίς σύγκλειση κανενός οργάνου ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ με λογική ‘’αποφασίζομεν και διατάζομεν’’ τής επέβαλε εξοντωτικό χρηματικό πρόστιμο που παίρνει επιπλέον διαστάσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Καλούμε τον διοικητή ν’ ακυρώσει άμεσα το άδικο πρόστιμο και να βρει άλλο τρόπο να καλύπτει τα κενά εφημέρευσης στο νοσοκομείο Λαμίας χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Να μη βουλώνει τρύπες ανοίγοντας τρύπες αλλού. Καλούμε επίσης το υπουργείο υγείας να προχωρήσει αμέσως σε διαδικασίες διορισμού ιατρών στα όποια κενά στο σύνολο της 5ης Υ.ΠΕ. Κάθε άλλη λύση θεωρείται εμβαλωματική κι επιτείνει απλώς τ’ αδιέξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: