Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Δωρεάν γεύματα σε 47 σχολεία της Στερεάς Ελλάδας

Συνολικά 47 σχολεία από τους πέντε νομούς συμμετείχαν στο πρόγραμμα παροχής υγιεινού γεύματος που χρηματοδότησε η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υλοποίησε το Ινστιτούτο «Prolepsis».
«Όσο πιο λίγοι μαθητές συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα, τόσο πετυχημένη θα είναι η δουλειά που κάνουμε ως Περιφέρεια, ως κεντρικό κράτος και ως κοινωνία» είπε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης για την ολοκλήρωση του προγράμματος
Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, συγχρόνως με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και την ταυτόχρονη ολοκλήρωση του προγράμματος, διανεμήθηκαν 149.350 γεύματα σε 3.159 μαθητές. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την υλοποίηση του προγράμματος χρειάστηκε να ξεπεραστούν δυσκολίες και θεσμικές αγκυλώσεις και θέματα που ήταν ανεξάρτητα από την χρηματοδότηση του προγράμματος.
«Όσο διαρκεί η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πρέπει κάθε στιγμή, κάθε ώρα της θητείας μας να έχει αφετηρία τις ανάγκες εκείνων που δεν έχουν, εκείνων που δεν μπορούν, πόσο μάλλον για τα παιδιά μας» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης, συμπυκνώνοντας τα συμπεράσματα από την εφαρμογή του προγράμματος και βάζοντας έτσι τα θεμέλια για την συνέχιση του την επόμενη σχολική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: