Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ο Κουρουμπλής θέλει να στείλει πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα: Ολοι οι δήμοι θα φιλοξενήσουν...

Πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα θέλει να στείλει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στη Λέσβο. Ο υπουργός Εσωτερικών κατά την επίσκεψή στο νησί που έχει σηκώσει περισσότερο από κάθε άλλο μέρος της χώρας το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης, επισήμανε την ανάγκη να υποστηριχθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στον δημοτικό καταυλισμό προσφύγων στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε πως «όλοι γνωρίζουμε ότι το νησί αυτό σήκωσε μαζί με κάποια άλλα νησιά όπως είναι η Χίος, η Σάμος και η Κως το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος. Αυτό δεν σημαίνει λοιπόν πως πρέπει μόνο να το λες. Οφείλεις και εν τοις πράγμασι να το αναγνωρίζεις και να απαντάς αναλόγως».
Λοιπόν, συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής, «το πρώτο ζήτημα που τίθεται είναι ότι δεν μπορεί η Μυτιλήνη και οι κάτοικοι της να εξακολουθούν να σηκώνουν μόνοι τους το βάρος αυτό. Θα πρέπει λοιπόν σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων στη Σάμο όλοι οι δήμοι της, ανάλογα με τον πληθυσμό τους, να φιλοξενήσουν κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένοι στη Μυτιλήνη και στα άλλα νησιά. Και πρέπει να πω για άλλη μια φορά πως με αυτή την επίδειξη ανθρωπιστικού αποθέματος που δείξαμε ως ελληνικός λαός όλο αυτό το διάστημα, ας μην επηρεαζόμαστε από τη μιζέρια κάποιων λίγων. Αυτή η συμπεριφορά του ελληνικού λαού δεν πάει χαμένη, ούτε για τώρα ούτε για το μέλλον ούτε και για ζητήματα για την ασφάλεια που θέλει να νοιώθει κάθε χώρα. Και ο νοών νοείτω.».
Ο κ. Κουρουμπλής συμμετείχε στη Μυτιλήνη σε δυο συσκέψεις, μια με αυτοδιοικητικούς και μια με φορείς της Λέσβου. Όπως ήταν αναμενόμενο οι επιπτώσεις του οικονομικού και μεταναστευτικού προβλήματος ιδιαίτερα στην τοπική οικονομία κυριάρχησαν και στις δυο συσκέψεις. Κατά τη διάρκεια τους, ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε την ανάγκη της μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων και στην άλλη Ελλάδα, δεν δίστασε μάλιστα να ονοματίσει την ιδιαίτερη του πατρίδα το Αγρίνιο ως προορισμός αριθμού μεταναστών και προσφύγων που σήμερα βρίσκονται στα νησιά.
Όπως τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο» ο κ. Κουρουμπλής, «αναγνωρίζεται πλέον ότι στη Λέσβο δεν κυκλοφορούν οι άνθρωποι αυτοί όπως κυκλοφορούσαν πριν κάποιους μήνες. Όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχει αυτή η εικόνα που προϋπήρχε, άρα και οι θάλασσες, οι παραλίες έχουν την εικόνα που θα πρέπει να έχει ο τόπος. Αναδεικνύεται, όμως, πλέον η ανάγκη αλλαγής της εικόνας που υπάρχει για τη Μυτιλήνη κύρια, αλλά και για τα άλλα νησιά κυρίως στην Ευρώπη. Ανέλαβα την πρωτοβουλία να ζητήσω και από την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού και τους φορείς εδώ του νησιού να γίνει μια συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών και να δούμε πώς θα μεθοδεύσουμε αυτή τη διαδικασία να προβάλουμε καλύτερα και πιο οργανωμένα το νησί και τα άλλα νησιά στο εξωτερικό για την επόμενη χρονιά».


Πηγή: Ο Κουρουμπλής θέλει να στείλει πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα: Ολοι οι δήμοι θα φιλοξενήσουν... | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/283995/o-koyroymplis-thelei-na-steilei-prosfyges-se-oli-tin-ellada-oloi-oi-dimoi-tha#ixzz4HsxxwHNZ

Δεν υπάρχουν σχόλια: