Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Με δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό Λιβαδειάς η γιορτή του Αγ. Αρτεμίου και της ΕΛ.ΑΣ.

Παρουσία της ηγεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, της ΕΑΥ του νομού, αστυνομικών, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων καθώς και πολιτών πραγματοποιήθηκε χθες στη Λιβαδειά ο εορτασμός του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας».
H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγ. Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμό για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.



Στο πλαίσιο αυτό το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό Λιβαδειάς και αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
Επίσης στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.
Στην Η.Δ. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Όμως, η 20η Οκτωβρίου δεν είναι μόνο ημέρα εορτασμού, δεν είναι μόνο ημέρα ψυχικής ικανοποίησης, δεν είναι ημέρα εφησυχασμού και επανάπαυσης. Στο διττό, ξεχωριστό της χαρακτήρα ενυπάρχουν, συνλειτουργούν και συνέρχονται, συνδυαστικά και αλληλένδετα, παρά την εκ πρώτης όψεως ασύμβατη ή και αντίρροπη μεταξύ τους εννοιολογική σχέση:
– το αίσθημα της ικανοποίησης για την αναγνώριση της προσφοράς μας με το αίσθημα του χρέους, έναντι της πολιτείας και της κοινωνίας, να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις τους,
– η χαρούμενη διάθεση λόγω του εορταστικού κλίματος, με την περίσκεψη και την αυτοσυγκράτηση, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες, τις δυσκολίες και την ανάγκη να εκπληρώσουμε με επιτυχία την αποστολή μας,
– το αίσθημα της εσωτερικής ηρεμίας και πληρότητας που προκαλεί η επιβράβευση του μόχθου και της προσφοράς, με τη βούληση, την παρόρμηση, το κίνητρο και τη διάθεση να ανταποδώσουμε, σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, την αποδοχή και την εμπιστοσύνη».
Σε δηλώσεις του ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας Μιχάλης Τσάτσης επεσήμανε σχετικά: «Γιορτάζουμε σήμερα τον Άγιο Αρτέμιο τον Προστάτη του Σώματος, είναι η ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ευχόμαστε σε όλους τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους χρόνια πολλά, παράλληλα διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους με σκοπό την διασφάλιση τους αισθήματος ασφάλειας».
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζαχαρίας Καρακώστας σημείωσε: «Τιμούμε σήμερα την μνήμη του Αγίου Αρτεμίου του Μεγαλομάρτυρος Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας. Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους υγεία προσωπική και οικογενειακή, ευτυχία και ευημερία. Χρόνια πολλά σε όλους». Πηγή www.viotianet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: