Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Γιάννης Περλεπές: «Να γίνουμε αξιόπιστοι εμείς και ρεαλιστές οι δανειστές!»

«Δεν πιστεύω ότι η αξιολόγηση μπορεί να αποτελέσει κεντρικο σημείο αναφοράς για το μέλλον της χώρας γιατί η οποια απόφαση ληφθεί μπορεί να υλοποιηθεί μετά από αρκετά μεγάλο χρονικο διάστημα, το θέμα είναι να πείσουμε τους δανειστές μας ότι είμαστε υπέυθυνοι και αξιόπιστοι συνομιλητές αλλά και ότι με την επιμονή τους στην λήψη συνεχώς σκληρών οικονομικών μέτρων ο λαός μας δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον, η φοροδοτική του δυνατότητα έχει εξαντληθεί....» σχολίασε μέσα από το κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο  πρωην Αντιπεριφερειάρχης και Γενικός Διευθυντής της παλαιότερης οικονομικής εφημερίδας της χώρας, της Ναυτεμπορικής, κ.  Γιάννης Περλεπές.


Την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα με πρωτοβουλία της εφημερίδας οργανώθηκε το ετήσιο Ναυτιλιακό Συνέδριο όπου παραβρέθηκαν πολιτικές προσωπικότητες και γνωστοί παράγοντες της ελληνικής ναυτιλίας που κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως τόσο στον αριθμό σκαφών όσο και στην συνολική τους χωρητικότητα.

«Οι έλληνες πλοιοκτήτες έχουν προσφέρει πολλά στη χώρα μας και θα συνεχίσουν να προσφέρουν αλλά πρέπει και οι ελληνικές κυβερνήσεις να βρουν τρόπο να στηρίξουν περισσότερο την ελληνική ναυτιλία προκειμένου παρότι ο ελληνικός εμπορικός στόλος κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως να αποκτήσει περισσότερη δύναμη και να εγγραφούν περισσότερα στο ελληνικό νηολόγιο...». Ο κ. Περλεπές αναφέρθηκε τέλος και στο γεγονός ότι «η χώρα μας είχε παράδοση στην ναυπηγοεπισκευαστική δράστηριότητα αλλά δυστυχώς λανθασμένες πολιτικές επιλογές και άλλες συγκυρίες, οδήγησαν στο  κλείσιμο των ελληνικών ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων παραχωρώντας σε άλλες τρίτες χώρες μια ακόμη σημαντική πτυχή της παραδοσιακής μας ελληνικής οικονομίας». 
Πηγή http://www.lamiafm1.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια: