Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΥΠΟΙΚ: Με διάταξη θα επιλυθεί το ζήτημα του ΦΠΑ των αγροτών

Παράταση στην προθεσμία μετάταξης στο ειδικό ή κανονικό καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών, που κανονικά λήγει σήμερα Τρίτη, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, κύκλοι του οποίου διευκρινίζουν ότι λόγω του ύψους των επιδοτήσεων που καταβλήθηκαν εντός του 2016 πολλοί παραγωγοί αυτόματα μεταφέρθηκαν στο κανονικό καθεστώς παρόλο που οι επιδοτήσεις που αφορούσαν την προηγούμενη χρονιά τους τοποθετούσε κάτω από αυτό.
Όπως τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι μέσα στο 2016 καταβλήθηκαν 3,7 δισ. ευρώ ως επιδοτήσεις καθώς εκκαθαρίστηκαν και πληρώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) μια σειρά αγροτικών επιδοτήσεων που εκκρεμούσαν ακόμη και από το 2008.
Οι συνολικές επιδοτήσεις που έλαβαν οι αγρότες τους έφεραν πάνω από το προβλεπόμενο όριο παρόλο που οι επιδοτήσεις που αφορούσαν το 2016 τους τοποθετούσε κάτω από αυτό, σημειώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται διάταξη ώστε να διευθετήσει άμεσα το ζήτημα αυτό καθώς και να δώσει την απαραίτητη παράταση στην προθεσμία μετάταξης στο ειδικό ή κανονικό καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών, που κανονικά λήγει σήμερα. Πηγή www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: